![]() |
Orhan Gencebay Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriOrhan Gencebay'ın yaşamında iki doğum tarihi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak gözü Halk müziğindeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müzik aletleri içinde ona bağlama kadar yakın gelen yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TRT'den ayrıldıktan sonra babasının da işlerinin bozulması üzerine yeniden Samsun'a dönen, ne var ki içindeki müzik tutkusu her geçen gün biraz daha yoğunlaşan Orhan Gencebay çalışmalarını bu kez İstanbul Plakçılar Çarşısın'da yoğunlaştırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan Gencebay ses sanatçısı olarak adını ilk kez "Başa Gelen Çekilirmiş" adlı 45'lik plağı ile duyurdu ve hemen ardından "Derdim Dünyadan Büyük" adlı plağı geldi ![]() ![]() ![]() Orhan Gencebay 1971 yılında İstanbul Plak'a ortak olmuş ve ilk plaklarının büyük çoğunluğu bu firmadan çıkmıştı ![]() ![]() ![]() Orhan Gencebay'ın ilk evliliğini yaptığı Azize Gencebay'dan Altan adını verdiği bir oğlu dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() Ünlü sanatçı şimdiye karar 35 tane Yeşilçam filmi çevirdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriOrhan Gencebay - Gülünce Daha Güzel Gülünce daha güzel, ağlayınca çok masum, Kızınca hem yırtıcı hemde hoş oluyorsun Sevince daha mutlu, sevilince doyumsuz, Gönlümün her köşesini senle dolduruyorsun ![]() Seviyorum seni, haberin olsun, Benim gibi bir sevgiliyi, sanma bulursun ![]() Benim gibi bir seveni çok zor bulursun ![]() Yüzünün güllerinin, kızınca gözlerinin, Hayranı meftunuyum ![]() Kısık kısık sesinin, hadi gel deyişinin Acayip tutkunuyum ![]() Seni gördüğüm zaman, yerimde duramıyorum, İçim içime sığmıyor ve de anlatamıyorum ![]() Sana dokunmamak çok zor, Kendimi tutamıyorum, Tüylerim diken diken oluyor, mahvoluyorum ![]() Seviyorum seni, haberin olsun, Benim gibi bir sevgiliyi, sanma bulursun ![]() Benim gibi bir seveni çok zor bulursun ![]() Yüzünün güllerinin, kızınca gözlerinin, Hayranı meftunuyum ![]() Kısık kısık sesinin, hadi gel deyişinin Acayip tutkunuyum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriKapını çalarsa mazinin eli, Ne olur bir şişe aç benim için, Ben hiç ayılmadım gittin gideli, Sende birkaç kadeh iç benim için, Bir gece veda et tatlı uykuna, Girdiğin günahı sarhoşken kına, Yarıda bırakma Allah aşkına, Bu gece kendinden geç benim için, Nasıl bir yanlışa ben adım attım, Nasıl bu günahın zehrini tattım, Sana nasıl kıydım,nasıl aldattım, Anlatmak o kadar güç benim için, Hoşgörme affetme yaptıklarımı, Kaldır yeryüzünden artıklarımı, Tutuştur resmimi mektuplarımı, Savur küllerini saç benim için, Maziden eserse hasretin yeri O güzel günlere uç uç benim için Ben hiç ayılmadım gittin gideli Sende birkaç kadeh iç iç benim için |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriAşkımız başlamadan Bitiverdi sevgilim Bir kasırga misali Geçiverdi sevgilim Selamını kestin benden Çok günaha giriyorsun Aşkımızı mahşere Bırakalım diyorsun Aşkından sevginde kalbine taştan Çok hata etmiştik biz zaten baştan Silinsin bu aşkın hatıraları Günah yazık bize hayır yok bu aşktan Yıllardır bekliyordum Bir sevgini hasretini Bilseydim ayrılık var Verir miydim kalbimi Başka birini bulmuşun Hayırlı olsun sevgilim En güzel mutlu günler Senin olsun sevgilim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriNeden neden tanrım neden Nedir bu zulüm Nedir nedir tanrım bu zulüm Doğmamış dertlerin sevilmemiş kalbin Gülmemiş gözlerin sahibi benim Neden doğar güneş neden batar bilmem Ümit dünyasında hüsranlar benim Yazan acımamış çektiren acır mı Kime uzandıysa boş kaldı elim Yaratmış yaradan çek demiş sonradan Bıktırmış bu candan suçum ne benim Nedir tanrım bu zulüm Ne dünyada vefa ne sevgide sefa Bir derdime şifa bulmayan benim Gönlüm aşk vurgunu ömrüm dert yorgunu Ziyan oldu gitti yıllarım benim Yazan acımamış çektiren acır mı Kime uzandıysa bos kaldı elim Bir nefes uğruna çektiğim azaptır Nerelerde kaldı ümidim benim Nedir tanrım bu zulüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriHarcadım ömrümü hep senin için Sevilmek bir hayal sevmemek ziyan Ettiğim duadan ümide kadar Döktüğüm gözyaşım, nefretim ziyan Yaradan doğ demiş ben de doğmuşum Bir gönle gir demiş seni bulmuşum Ne yazık sayende sefil olmuşum İbret-i alemim, girmemek ziyan Ömrümden çaldığın zamana yazık Uğrunda verdiğim son nefes ziyan Bilirim bu dünya sensiz yaşanmaz Sensiz, bir dert ile güne başlanmaz Sende bil kahrına bu can dayanmaz Yaşamak çok güzel seninle ziyan Al beni vur yere parça parça et İstersen sev beni istersen kahret Bu mudur sevene verdiğin kıymet Sevmenin böylesi ölmekten ziyan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriGidiyorsan dönmekte var kalmak da var ölmekte var Bir busecik ver de git sonra pişman olmakta var Korkuyorum ayrılıktan sefil olup tükenmek var Zamansız bir rüzgar esti ayırdı bak ikimizi İkimiz de candan geçtik bilemedik derdimizi Doya doya kana kana saramadık aşkımızı Yalnızlığın acısını aşka hasret olan bilir Ayrılığın belasını aşık olup seven bilir Aşkımızın kaderini seni baba yazan bilir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriGidiyorsan dönmek de var kalmak da var Ölmekte var Bir busecik ver de git sonra pişman olmak da var Korkuyorum ayrılıktan Sefil olup tükenmek var Zamansız bir rüzgar esti Ayırdı bak ikimizi İkimizde candan geçtik Bilemedik derdimizi derdimizi Doya doya saramadık aşkımızı Yalnızlığın acısını aşka hasret olan bilir Yalnızlığın acısını dosta hasret olan bilir Ayrılığın belasını aşık olup seven bilir Ayrılığın belasını benim gibi seven bilir Aşkımızın kaderini allah bilir Zamansız bir rüzgar esti ayırdı bak ikimizi İkimizde candan geçtik Bilemedik derdimizi derdimizi Doya doya saramadık aşkımızı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriSen bir dediğin amma binlerce olsun Dikenlerin bile güzel, bana gül olsun x 2 Bize aslan gibi sevmek yaraşır Muradımız aşktır yavrum yürekten olsun Bize aslan gibi sevmek yaraşır Maksadımız aşktır yavrum Gönülden olsun, yürekten olsun Yalandan, dolandan bıktık sahiden olsun Seviyorum seni derken nutkun tutulsun Bize aslan gibi sevmek yaraşır Muradımız aşktır yavrum gönülden olsun Maksadımız aşktır yavrum yürekten olsun Canımdan olsun, yürekten olsun Sakla beni sende en gizli yerde Yanıma gelisin sanki ibadet olsun Beni sakla sende en gizli yerde Beraber olmamız sanki ibadet olsun Uçalım aşk ile en yükseklere Her şey, her an bugün yarın senle ben olsun x 2 Bizimle dolsun Yalandan, dolandan bıktık sahiden olsun Seviyorum seni derken nutkun tutulsun Bize aslan gibi sevmek yaraşır Muradımız aşktır yavrum gönülden olsun Maksadımız aşktır yavrum yürekten olsun Gerçekten olsun, yürekten olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriBarıştan eser yok yıldız falında Sen benim bahtımın burcu değilsin Bin aşkın zehri var dudaklarında Tadılacak gibi acı değilsin Sormam hazanını, anmam yazını İlkbaharın gelse çekmem nazını Kimseye vermesin Rabbim sizini Çekilecek gibi sancı değilsin Şahlansın aşk atın, hür bundan böyle Ne yana dilersen sür bundan böyle Ne halin var ise gör bundan böyle Sen benim gönlümün harcı değilsin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriBen Yokluğu yalnız bende sanırdım Meğerse ne yokluk çekenler varmış Derdimi herkesten aman fazla sanırdım Yoklukla yaşarken ölenler varmış Derdimi herkesten aman fazla sanırdım Yoklukla yaşarken ölenler varmış Ey gönlüm sen benden neler istiyorsun Mutluluk yetinmektir bunu bilmiyorsun Neden şu haline şükür etmiyorsun İsyan ediyorsun Görmedin mi dünya hırsın kurbanıdır Sende mi hırsla malum oluyorsun Dünya gurbetinde birer misafiriz Doğarken ne getirdin ne götürüyorsun ne götürüyorsun Mutluluk hırstan uzak olabilmektir of Mutluluk bir gönülde bir aşk demektir Ömrün ilk adımları sevgiyle başlar of Mutluluk nefret değil sevebilmektir Hasret benim dert benim şu susmayan can benim Derde öyle alıştım ki sanki ben dert dert benim Derde öyle alıştım ki sanki ben dert dert benim Sus gönlüm sus artık dertsiz ömür olmaz Herşeye çare var ecele bulunmaz Her derdin çaresi var ecele bulunmaz ecele bulunmaz Doğacak ümidi henüz kaybetmedim Kaybolan ümitlere bağlanıp kalınmaz Dünya gurbet yeri bizler misafiriyiz Bir yaranın acısı acıyla sarılmaz acıyla sarılmaz Mutluluk hırstan uzak olabilmektir of Mutluluk bir gönülde bir aşk demektir Ömrün ilk adımları sevgiyle başlar of Mutluluk nefret değil sevebilmektir Hasret benim dert benim şu susmayan can benim Derde öyle alıştım ki sanki ben dert dert benim Derde öyle alıştım ki sanki ben dert dert benim --->: Orhan Gencebay Şarkı Sözleri frmacil sayfa 2iki --->: Orhan Gencebay Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriGözümde uyku var bu ne yorgunluk Sevilmek olmazsa sevmek mutsuzluk Hasretim aşkına susuz çöl gibi Gitmiyor gönlümde sana susuzluk Kuruyan dudaklar seni heceler Geçmiyor aşk dolu sensiz geceler Yalnızlık bahtımın dinmez yarası Seversen bitecek bu işkenceler Bu şarkım gönlümün hasret şarkısı Ümitsiz aşkımın ümit şarkısı Bir değil yüz değil bin yıl geçsede Alamaz gönlümü senden başkası Kuruyan dudaklar seni heceler Geçmiyor gündüzler sensiz geceler Yalnızlık bahtımın dinmez yarası Seversen bitecek bu işkenceler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriElimde bir kandil dolaşıyorum Şu bozuk yollarda dertler içinde Sağımda solumda can verenler var Her dostun kavgası aynı biçimde Nedir bu kin ne bu nefret Hiç kalmamış cana kıymet Parça parça olsan bile Sabret gönlüm yine sabret Aşkım ağlar Ağlar hasret Dayan gönlüm dayan Bu acılar biter elbet Sen yarim ben yarim Birleşmek mümkün değil Dertlerle tamam olduk Yaşamak bu değil |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriSen yasaklar içindeki bir resim Ben ise senin için bir yabancıyım Tutsam tutacak kadar yakınımdasın Seslensem duyulmaz sesim Bir bilmece olur bazen duygular Çözümler hep yasaklarda kalırlar Mahkumsundur olmaz denen gerçeğe Yanarsın belki mahşere kadar Söyleyemem sana sevdiğimi söyleyemem sana beni Anlatamam güzel gözlerinin bana neler ettiğini Yazık diye günah diye kahrolup giderken Yanarım mahşere kadar Bir hikaye yazdım ikimiz için Kızla oğlan birbirini seviyor Bin birlik zorluklarla dertlerle Sonu mutlu sonla bitiyor İsterdim ki kahramanın olayım İsterdim ki masallardan çalayım İsterdim ki gerçeklerde bulayım Yasaklar kaderimi çiziyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriYarabbim sen büyüksün Yarabbim sen görürsün Durdur geçen zamanı kulların gülsün Bütün saatler dursun Dert rüzgarları sussun Aşk güneşi bahtıma gülerek doğsun Şimdi aşk zamanıdır Aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım Meyler aşk şarabıdır İçtiğim aşk şarabıdır Mevsim bahar olunca Aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca Yaşamak ne güzel Senden uzak yaşamak İnan yaşamak değil Aşkı anlatan hiçbir söz tamam değil Bazı duygular var ki Kelimelere sığmaz Sevenler anlar ancak sevmeyen değil Şimdi aşk zamanıdır Aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım Meyler aşk şarabıdır Mevsim bahar olunca Aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca Yaşamak ne güzel |
![]() |
![]() |
|