![]() |
Müzeyyen Senar Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriTürk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Müzeyyen Senar, 1919 yılında Bursa'da dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() Kemal Niyazi Bey ve Hayriye Hanım'ın desteğiyle İstanbul Radyosu'nda şarkı söylemeye başlayan Senar, perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını duyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Müzeyyen Senar'ın yeteneği, Cumhuriyet'in kurucusu ve Türk sanat müziğinin büyük hayranı Atatürk'ün de ilgisini çekti ve sanatçı birçok kez onun huzurunda, özel meclislerinde şarkı okudu ![]() Müzeyyan Senar, 1938 yılında Ankara Radyosu'nun ilk yayınlarına katıldı ve 1941 yılına dek radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluşmayı sürdürdü ![]() Türkiye'nin ünlü gazinolarında yaptığı başarılı sahne programları ve plak çalışmalarıyla Türk müziğine yeni bir soluk getiren Müzeyyen Senar, son sahne konserlerini 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosu'nda verdi ![]() ![]() Türk Sanat Müziği'nin büyük sesi, Devlet Sanatçısı Müzeyyen Senar'ın, sanat hayatı konser ve albüm hazırlıklarıya devam ediyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriŞarkılar Seni Söyler - Müzeyyen Senar Şarkılar seni söyler Dillerde nağme adın Aşk gibi, sevda gibi Huysuz ve tatlı kadın En güzel günlerini Demek bensiz yaşadın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriVardar Ovası - Müzeyyen Senar Maya dağdan kalkan kazlar Al topuklu beyaz kızlar Yarimin yüreği sızlar Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası, vardar ovası Kazanamadım sıla parası Kazanamadım rakı parası Maya dağın yıldızıyım Ben annemin bir kızıyım Efendimin sağ gözüyüm Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriSarı Kurdelam Sarı - Müzeyyen Senar Sarı kurdelem sarı Dağlara saldım yari Dağlar kurbanın olsun anam Ah ah, tez gönder nazlı yari Yandım hey hey hey hey Vallah yandım esmerim Ben esmeri badem ile Ben esmeri fındık ile Ben esmeri fıstık ile beslerim İpek kuşak beldedir Saçakları yerdedir Dünyayı güzel sarsa Ah ah, yine gönlüm sendedir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriAman Ormancı - Müzeyyen Senar Kime kin ettin de, gidin elleri ah Yakin iken ırak ettin yolları, oy beni beni Mihnetine diktim gülleri Vardın gittin bir soysuza yoldurdun Sen gönlün olunca beni ararsın ah Siyah zülfü tel tel eder tararsın, oy beni beni Madem ayrılmakmış muradın Niye beni ateşlere yandırdın Çıktım belek kayvesine, baktım ovaya Bay Mustafa çağırdı, dam oynamaya Ormancı da gelir gelmez yıkar masayı Laf anlamaz ormancı, çekmiş kafayı Aman ormancı, canım ormancı Köyümüze getirdin yoktan bir acı Köyümüzün suları hoştur içmeye İçinde köprüsü var gelip geçmeye Yarimi vurdular bir hiç içine Yazık ettin ormancı köyün gencine |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriKeklik - Müzeyyen Senar Keklik dağlarda şağılar Yavrum diye diye ağlar Günden güne yansa dağlar Görenlerin bağrı yanar Ağlarım ben kekliğime Seherde öten bülbüle İpeklenmiş tüylerine Yanaktaki benlerine Ağlarım ben kekliğime Keklik bizden uzaklaştı Yolumuz sarpa dolaştı Hünkar kalasını aştı Belki yavrusuna kavuştu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriGülşen-i Hüsnüne - Müzeyyen Senar Gülşen-i hüsnüne kimler varıyor Kim ayağın öperek yalvarıyor Bağrımı şale gibi kim yarıyor Sevdiğim zülfünü kimler tarıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriGeçti Sevdalarla Ömrüm - Müzeyyen Senar Geçti sevdalarla ömrüm İhtiyar oldum bugün Ak pak olmuş saçlarınla Bi karar oldum bugün Bir muhabbet neşesiyle Bi karar oldum bugün Ben huzurunda yer öptüm Tacidar oldum bugün |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriFeraye - Müzeyyen Senar Ferayedir benim adım Ferayedir yar yandım aman esmer yarime Yandım aman Feraye Türkmen de gızı Karaplanmış mayayı öf yar Yandım aman esmer yarime Aman da aman Feraye Hop tirinina ninanay Ninanay ninaninanom Hayde efeler hayde |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriÇok Geceler Bekledim - Müzeyyen Senar Çok geceler bekledim Belki gelirsin diye Gözyaşımı silmedim Acır silersin diye Kalbimi hep boş tuttum Gelir girersin diye Kimseleri sevmedim Bana dönersin diye Geçti artık çaresiz Hicranlarla dolu ömrüm Hatıra kaldı bana Acı dolu her günüm Şimdi artık bahçemde Ötmez oldu bülbülüm Seviyorum deseydin Uğruna ben ölürdüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriBenzemez Kimse Sana - Müzeyyen Senar Benzemez kimse sana, tavrına hayran olayım Bakışından süzülen işvene kurban olayım Lûtfuna ermek için söyle perişan olayım Hüsnüne ermek için söyle perişan olayım --->: Müzeyyen Senar Şarkı Sözleri frmacil sayfa 2iki --->: Müzeyyen Senar Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriBenim Yarim Gelişinden Bellidir - Müzeyyen Senar Benim yarim gelişinden bellidir Ak elleri deste deste güllüdür İbrişim kuşaklı ince bellidir İnce bellerini sar dedi bana Gel gel aman gelişine Gül gül aman gülüşüne Hayran(Kurban) olayım Mestinede deli gönül mestine Aşık olan gül gönderir dostuna İpek mendilini attı üstüme Ağlarsan sevdiğim sil dedi bana |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriAkşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine - Müzeyyen Senar akşam oldu hüzünlendim ben yine ılık ılık esen meltemin ürpertisi ve bitmemiş bir şarkının sözleri yüreğimde göyaşı döken sevgilinin tatlı anısı akşam oldu hüzünlendim ben yine bir şarkı söylemek geldi içimden yarım yamalak yamalı bohça bir de sahilin sesi kilometrelerce uzaktan akşam oldu hüzünlendim ben yine bir şiir dökülür kalemimin ince ucundan ne söyleyen var ne dinleyen garip çok garip |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriGecenin Matemini - Müzeyyen Senar Gecenin matemini Gecenin matemini Aşkıma örtüp sarayım Gittin artık Seni ben nerde bulup Yalvarayım Şimdi ben tıpkı şifasız Kanayan bir yarayım Gittin artık seni ben Nerde bulup yalvarayım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müzeyyen Senar Şarkı SözleriDuydum Ki Unutmuşsun - Müzeyyen Senar Duydum ki unutmussun gözlerimin rengini Yazik olmus o gözlerden sana akan yaslara Bir zamanlar sevginle ateslenen basimi Dizlerinin yerine dayasaydim taslara Bir zamanlar sevginle ateslenen basimi Dizlerinin yerine dayasaydim taslara Hani bendim yedi renk, gök yüzündeki yildizlar Hani bendim yedi renk, hani tende can idim Hani gündüz hayalin, geceler rüyan idim Hani gündüz hayalin, geceler rüyan idim Demek ki senin icin, ask bir yalan idi Yanarim heder olan o en güzel yillara |
![]() |
![]() |
|