Ya 35 Bin YTL ya da Kızın... |
|
|
#1 |
|
yosun_26
|
Ya 35 Bin YTL ya da Kızın...O, daha 13’ünde ![]() ![]() Çocukluğunu bile yaşayamadı![]() ![]() Ağabeyinin kaçırdığı kızın ailesi, anne-babasını tehdit edip; "Ya 35 bin YTL, ya kızını" dedi ve feodal törelere acımasızca kurban edildi![]() ![]() Berdel edilip, 17 yaşında Muttalip A ’ya imam nikáhı ile verilen S G , "Tam 5 ay işkence gördüm, tecavüze uğradım" diye polise sığındı![]() BERDELE kurban verilen 13 yaşındaki kız çocuğu S G , polise sığındı Eminönü Çocuk Büro Amirliği’ne gelen 13 yaşındaki S G , 17 yaşındaki Muttalip A ile zorla evlendirildiğini, 5 aydan bu yana Kumkapı’da bir eve kapatılıp, işkence ve tecavüze maruz kaldığını söyledi İddialara göre olay şöyle gelişti: Diyarbakırlı Ramazan G , sevdiği kızı ailesinden istedi Ancak, olumsuz yanıt alan Ramazan G, S A ’yı kaçırarak dini nikáh kıydı Batmanlı S A ’nın ailesi de kaçan kızlarına karşılık aileden 35 bin YTL para, ya da ailenin 13 yaşındaki kızı S G ’nin ’berdel’ usulü ile oğulları Muttalip A ’ya verilmesini istedi Ramazan G ’nin ailesi, parayı bulamayınca, kızlarını verdi Zorla kocaya verilen S G , 5 ay kaldığı evde ilaç içerek ve bileklerini keserek yaşamına son vermek istedi Ancak kayınvalidesi tarafından kurtarıldı Sonunda fırsatını bularak evden kaçan S G polise sığındı S G , sosyal gözetmen nezaretinde polise verdiği ifadesinde şöyle dedi: "Muttalip’e onu istemediğimi söyledim Ama bana zorla sahip oldu İstemeye istemeye ilişkiye zorlandım, 5 ay boyunca bana defalarca sahip oldu " S G ’nin ifadeleri üzerine Muttalip A ile babası Medeni A , annesi Emine A gözaltına alındı Savcılık, Muttalip A ’yi ’zorla alıkoyma ve tecavüz’, anne ve babayı da ’suça iştirak etme’ suçlamasıyla mahkemeye sevk etti Mahkeme bu üç kişi ile S G ’nin babasını tutuklayarak cezaevine gönderdi |
|
|
|