![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çökertme Bodrum-Rüştü Gür-Muzaffer Sarısözen Çökertme'den Çıktım Da Halil'im Aman Basım Selâmet, Bitez De Yalısına Varmadan Halil'im Aman Koptu Kıyamet ![]() Arkadaşım İbram Çavuş Allah’ıma Emanet, Burası Da Asvalt Değil Halil'im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı, Elli Kursun Yarası ![]() Güverte De Gezer İken Aman Kunduram Kaydı, İpekli Mendilimi Halil'im Aman Mor Rüzgâr Aldı ![]() Çakır Da Gözlü Gülsüm'ümü Aman Kolcular Aldı, Burası Da Asvalt Değil Halil'im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı Elli Kursun Yarası ![]() Gidelim Gidelim Halil'im Çökertme'ye Varalım, Kolcular Gelirse Halil'im Nerelere Kaçalım ![]() Teslim Olmayalım Halil'im Aman Kursun Sıkalım, Burası Da Asvalt Değil Halil'im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı Elli Kursun Yarası --->: Türkü Sözleri 2 frmacil dördüncü 4 sayfa --->: Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dağlar Elazığ-Mustafa Demirci-Muzaffer Sarısözen Dağlar Başı Olaydım, Çağıraydım Çalaydım O Yâr Bize Gelende, Kol Boynuma Saraydım Dağlar Dağlar Yâr Yaman Dağlar, Eşinden Ayrılan Ağlar, Dağlar Dağlar Yâr Yaman Dağlar, Bülbül Gül İçin Ağlar, Dağlar Başı Boran Kar Benzim Sarı Gönlüm Nâr Her Gelen Benzi Sorar [Balam], Bilmez Yürekte Ne Var Dağlar Dağlar Yâr Yaman Dağlar, Eşinden Ayrılan Ağlar, Dağlar Dağlar Yâr Yaman Dağlar, Bülbül Gül İçin Ağlar, Dağlar Dağımdır Benim, Gam Ortağımdır Benim, Söyletme Çok Ağlarım Balam, Yaman Çağımdır Benim Dağlar Dağlar Yâr Yaman Dağlar, Eşinden Ayrılan Ağlar, Dağlar Dağlar Yâr Yaman Dağlar, Bülbül Gül İçin Ağlar, |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dağlar Seni Delik Delik Delerim Sivas-Muhsin Akarsu-Nida Tüfekçi Dağlar Seni Delik Delik Delerim Delerim, Kalbur Alır Toprağını Elerim Aman Aman Elerim Aman Aman Dumanlı Dağlar ![]() Sen Bir Gara Goyun Ben De Bir Guzu Bir Guzu, Sen Döndükçe Ardın Sıra Melerim Aman Aman Melerim Aman Aman Dumanlı Dağlar ![]() Dağlar Senin Ne Garanlık Ardın Var, Ardın Var, Lâle Sümbül Boynun Bükmüş Derdin Var Aman Aman Derdin Var Aman Aman Dumanlı Dağlar ![]() El Âlemin Vatani Var Yurdu Var Yurdu Var, Benim Yurtsuz Galışıma N’edeyim Aman Aman N’edeyim, Aman Aman Dumanlı Dağlar ![]() Gurbet Elde Galışıma Nedeyim Aman Aman N’edeyim, Aman Aman Dumanlı Dağlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Daha Senden Gayrı Aşık Mı Yoktur Kayseri-Nesimi Çimen Daha Senden Gayri Aşık Mı Yoktur Nedir Bu Telaşın Vay Deli Gönül Hele Düşün Devr-İ Adem’ Den Beri Neler Gelmiş Geçmiş, Say Deli Gönül Şu Fani Dünyada Umudunu Yüz İnanmazsan Var Kitaba Yüz Be Yüz Evin Mezaristan , Malın Bir Top Bez Daha Duymadınsa Duy Deli Gönül Günde Bir Yol Duman Çöker Serime Elim Ermez Gidem Kisbü Karıma Kendi Bildiğine Doğrudur Deme Var İki Kamile Sor Deli Gönül Gördüm İki Kişi Mezar Eşiyor Gam Gasavet Gelmiş , Boydan Aşıyor Çok Yaşayan Yüze Kadar Yaşıyor Gelde Bu Dünyayı Yor Deli Gönül Mevlam Kanat Vermiş Uçamıyorsun Bu Nefsin Elinden Kaçamıyorsun Ruhsati Dünyadan Geçemiyorsun Topraklar Başına Vay Deli Gönül |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dam Başında Oturur Aksaray/Ortaköy-Emel Demiryürek-Belkıs Akkale Dam Başında Oturur, Çıkmış Kapı Süpürür ![]() Senin O Bakışların, Beni Bir Gün Bitirir ![]() Oy Niye Yandım Niye, Nasıl Aldandım Niye ![]() Hani Sen Benim İdin, Sözünden Döndün Niye ![]() Oturmuş Oya Örer, Sokuda Bulgur Döver ![]() Dönüşte Bakmıyordu, Çoktan Unutmuş Meğer ![]() Oy Niye Yandım Niye, Nasıl Aldandım Niye ![]() Hani Sen Benim İdin, Sözünden Döndün Niye ![]() Entarim Var Ekleme, İçinden İlikleme ![]() Beni Sana Vermezler, Boş Kapıyı Bekleme ![]() Oy Niye Yandım Niye, Nasıl Aldandım Niye ![]() Hani Sen Benim İdin, Sözünden Döndün Niye ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dane Dane Benleri Var Yüzünde Kırşehir-Neşet Ertaş-Nida Tüfekçi Dane dane benleri var yüzünde Can alıcı bakışları yüzünde Binbir dat var edasında nazında Dünyada yardan datlı var m'ola Sallanı sallanı giden yar m'ola Küpeleri yar düşer kulaktan Zülüfleri tel te1 olmuş yanaktan Ağzı seker bal akıyo dudaktan Dünyada yardan datlı var m'ola Sallanı sallanı giden yar m'ola Ağır barhanası vardır elinde Dallı kelam gelir yarin dilinde Kemer olam sevdiğimin belinde Dünyada yardan datlı var m'ola Sallanı sallanı giden yar m'ola |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Daş Üstüne Daş Koydum Denizli/Acıpayam-İsmet Soyluer-Talip Özkan Daş Üstüne Daş Goydum Ben, Gül Yastığa Baş Goydum Ben ![]() Yar Seni Geleceksin Aman Deye, Sol Yanıma Boş Goydum Ben ![]() Daş Üstüne Daş Durur Mu, Yar Üstüne Yar Olur Mu ![]() Yar Üstüne Yar Sevenin, İki Yakası Bir Olur Mu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Değirmenin Bendine Keskin-Selman Çoker/Hacı Taşan-Muzaffer Sarısözen Değirmenin Bendine, Taş Dönmüyor Dönmüyor ![]() Döner Kendi Kendine, Acar Gelin Arabadan İnmiyor ![]() Değirmene Taş Koydum, Taş Dönmüyor Dönmüyor ![]() Bir Yastığa Baş Koydum, Acar Gelin Arabadan İnmiyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Değme Felek Aşık Özlemi-Sabahat Akkiraz Bugün Benim Efkarım Var Zarım Var Değme Felek Değme Telime Benim Gül Yüzlü Cananı Elden Aldırdın Ecel Oku Değdi Gülüme Benim Değeme Felek Değme Gülüme Benim Lokman Hekim Gelse Sarmaz Yarayı Hilebaz Dostunan Açtık Arayı Ne Köşkümü Koydu Ne De Sarayı Baykuşlar Tünedi Dalıma Benim Değme Felek Değme Telime Benim Özlemiyem Başım Dumanlı Dağlar Gözlerim Yaşlıda İçim Kan Ağlar Güz Ayları Geldi Bozuldu Bağlar Hazan Yeli Değdi Gülüme Benim Değme Felek Değme Gülüme Benim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Delaley Aşık Mahzuni Şerif Bağa Girdim Bağbanı Yok Güle Sordum Figanı Yok Sürüyü Kurtlar Dalamış Bu Sürünün Çobanı Yok Ah Le Delale Delale Nereye Başı Delale Dere Kavuşur Dereye Akar Gider Gemere’ye Savaşı Girmiş Yüreğe Yarası Yok Çıbanı Yok Ah Le Delale Delale Nereye Başı Delale Mahzuni’yim Doğrusunun Dermanı Yok Mudur Bunun Sevdaya Giden Yolcunun Çarığının Tabanı Yok Ah Ley Delaley Delaley Nereye Başı Delaley |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Deli misin Divanemi Sevdiğim Muhlis Akarsu Her gün başka bir taraftan esersin Deli misin divanemi sevdiğim vah beni beni Ne dedim de benden ayrı gezersin Deli misin divanemi sevdiğim Yüreğimde açan gülümdün benim Aşkın deryasında salımdın benim ah beni beni Dünyada kanadım kolumdun benim Deli misin divanemi sevdiğim Akarsuyu bilmem böyle mi sevdin Aşkın ateşiyle sinemi deldin ah beni beni Benim bu halıma sen sebep oldun Deli misin divane mi sevdiğim --->: Türkü Sözleri 2 frmacil beşinci 5 sayfa --->: Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Deniz Üstü Köpürü Muğla/Ula-Şerafettin Civelek-Şerafettin Civelek Deniz Üstü Köpürür Ah Yarim Rinna Nay Rinna Rinna Nay, Gemilere Binsem Götürür Ah Yarim Ah ![]() Benim Sana Yandığım Ah Yarim Rinna Nay Rinna Rinna Nay, Bir Güzelden Ötürü Ah Yarim Ah ![]() Diz Üstüne Diz Koydum Ah Yarim Rinna Nay Rinna Rinna Nay, Gül Yastığa Baş Koydum Ah Yarim Ah ![]() Seni Gelecek Diye Ah Yarim Rinna Nay Rinna Rinna Nay, Sol Yanıma Boş Koydum Ah Yarim Ah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#43 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Derdim Çoktur Hangisine Yanayım Erzincan-Ali Ekber Çiçek Derdim Çoktur Hangisine Yanayım Yine Tazelendi Yürek Yarası Ben Bu Derde Hande Derman Bulayım Meğer Şah Elinden Ola Çaresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Türlü Donlar Giyer Gülden Naziktir Bülbül Çevreyleme Güle Yazıktır Çok Hasretlik Çektim Bağrım Eziktir Güle Gelir Gelir Canlar Paresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Benim Uzun Boylu Serv-İ Çınarım Yüreğime Bir Od Düştü Yanarım Kıblem Sensin Yönüm Sana Dönerim Mihrabımdır İki Kaşın Arası Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Dilar İle Muhabbete Doyulmaz Muhabbetten Kaçan İnsan Sayılmaz Münkir Üflemekle Çırağ Soyunmaz Tutusunca Yanar Aşkın Çırası Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Pir Sultan'ım Katı Yüksek Uçarsın Selamsız Sabahsız Gelir Geçersin Aşkı Muhabbetten Niçin Kaçarsın Böyle Midir İlimizin Töresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#44 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Derdimi Dökersem Derin Dereye Sivas-Aşık Veysel-TRT Mzk Dairesi Bşk Derdimi dökersem derin dereye Doldurur dereyi düz olur gider Irakipler geldi girdi araya Korkarım yar benden yoz olur gider Ilgıt ılgıt yeller eser seherde Yar beni düşürdü onulmaz derde Yar ile buluşsak bir tenha yerde Duyar düşmanlarım söz olur gider Pervane ateşten sakınmaz canı Uğruna koymuşum başı bedeni Doldur tüfengini hedef al beni Yaram doksan dokuz yüz olur gider Veysel der çıkayım bir yüce dağa Ağaçlar bezenmiş yeşil yaprağa Bir gün olur tenim düşer toprağa Karışır toprağa toz olur gider |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#45 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dere Geliyor Dere Lüleburgaz-Türkan Ebcioğlu-Muzaffer Sarisözen Dere Geliyor Dere Yalelel Yalelel, Kumunu Sere Sere Yalelellim ![]() Al Beni Götür Dere Yalelel Yalelel, Yarin Olduğu Yere Yalelellim ![]() Amanın Aman Aman, Zamanın Zaman Zaman, Bizim Düğün Ne Zaman Yalelellim ![]() Ben Armudu Dişlerim Yalelel Yalelel, Sapını Gümüşlerim Yalelellim ![]() Sevdiğimin İsmini Yalelel Yalelel, Mendilime İslerim Yalelellim ![]() Amanın Aman Aman, Zamanın Zaman Zaman, Bizim Düğün Ne Zaman Yalelellim ![]() Armut Dalda Bir İki Yalelel Yalelel, Sayın Bakın On İki Yalelellim ![]() On İkinin İçinde Yalelel Yalelel, Birincisi Benimki Yalelellim ![]() Amanın Aman Aman, Zamanın Zaman Zaman, Bizim Düğün Ne Zaman Yalelellim ![]() |
![]() |
![]() |
|