![]() |
Yusuf Hayaloğlu - İşte Gidiyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf Hayaloğlu - İşte GidiyorumYusuf Hayaloğlu - İşte Gidiyorum İşte Gidiyorum Karsiliksiz bir aska kurban ettim ömrümü! ![]() Iste gidiyorum, Toprak alsin benim de bu hazin öykümü ![]() ![]() Iste gidiyorum, gurbet yorgunu gövdemi Cukura kim indirecek? Iste gidiyorum, Bu menhur cinayeti, simdi cikip kim üstlenecek? Cürüdü gözlerim, yüregim, bu yagmurlu sehirde ![]() ![]() Iste gidiyorum, Beni kaldirin, hicranim kalsin tenesirde ![]() ![]() Size yüzyillardir sesini kaybetmis Bir türküyü söyleyecektim ![]() ![]() Ve bir yayla rüzgari sefkatiyle Kirpiginizin ucundan öpecektim ![]() ![]() Bir masum türküydü sadece Yüzbünlerce magdurun gönlünde Belki söyleriz hep birlikte Belki, mahserin birinci gününde ![]() ![]() Nasil sevmistim hepinizi ![]() ![]() Ve nasil cöle döndü O benim gül-gülistan memleketim? Iste gidiyorum, hicbiriniz, hicbir dilde beni anlamadiniz, Ben basimi verdim, sizinse Insafsiz bir linc oldu karsiliginiz ![]() ![]() Iste gidiyorum, Penceresiz bir dünyanin bilinmez labirentine ![]() ![]() Iste gidiyorum, 'Saclarindaki yildizlari artik koparabilirsin anne! ![]() Sonunda kaptirdim gönlümü Ölüm denen o kaypak türküye ![]() ![]() Ve iste kurtuldun benden Şen olasin ey Türkiye ! Elbet benim de vardi, Kendime ve yurduma dönük umutlarim ![]() ![]() Belki biraktigim yerden sürdürür Dostlarim, karim ve cocuklarim ![]() ![]() Catladi yüregim, catladi sazim ![]() ![]() Demek ki böyleymis yazim ![]() ![]() Sizlere armagan olsun Sizlerden ödünc aldigim bu yürek sizim ![]() ![]() Bu nasil hapis Tanrim ![]() ![]() Sabah sabah bu ne hikmet, bu ne sis ? Kalbime son mermiyi sikmak Sana mi düstü ey güzel Paris ? ![]() Iste gidiyorum, kalmadi söyleyecek son bi sözüm ![]() ![]() Dediginiz gibi olsun be ! Dediginiz gibi olsun gözüm ! ![]() Iste gidiyorum, Tükenmisti inancim, bu nankör hayata dair ![]() ![]() Belki benim icin birkac misra döktürür Hayaloglu diye bir sair! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|