![]() |
Yusuf Hayaloğlu - Yüreğim Kanıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf Hayaloğlu - Yüreğim KanıyorYusuf Hayaloğlu - Yüreğim kanıyor Sakin göllerin kuğusuyduk Salınarak suyun yanağında ![]() ![]() Ve okşayarak nilüfer saçlarını gecenin Sonumuzun adım adım yaklaştığını görürdük ![]() ![]() Yarılan ekmeğin buğusuyduk Paylaşılan zeytin tanesinin Yüzümüze saldıran yağmur avanesinin ![]() ![]() Biz hep üşüyen burnumuzu Avucumuzda hohlayarak yürürdük Hiçbir hesabımız yoktu kimseyle Hiçbir aykırı yanımız, hiçbir yalanımız ![]() ![]() Gözüm yaşarıyor, yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle! ![]() Biri saksımızı çiğneyip gitti Biri duvarları yıktı, camları kırdı Fırtına gelip aramıza serildi ![]() ![]() Biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri Her şeyi kötüledi, bizi yaraladı ![]() ![]() Biri şarabımızı döktü, soğanımızı çaldı, Biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu! Ciğerim yanıyor, yüreğim kanıyor Solmasaydı gülümüz böyle! ![]() Dağlarda çoban ateşiydik Sarmalayarak acı bir sevda masalını Ve hıçkırarak hırçın rüzgarların kavalını Namlunun bağrımıza sinsice sokulduğunu bilirdik Ceylanın pınara inişiydik Vedalaşan birkaç damla göz yaşının Tenine kan bulaşan o masum çakıl taşının ![]() ![]() Oysa biz dualarımızda hep Birbirimizden daha önce ölmeyi dilerdik ![]() ![]() ![]() Bazı sorumluluklarımız vardı hayata ilişkin Bazı basit sorularımız, anlaşılır bazı sorunlarımız Göğsüm daralıyor, yüreğim kanıyor İncinmeseydi gençliğimiz böyle ![]() ![]() Birer yolcuyduk aynı ormanda kaybolmuş Aynı çıtırtıyla ürperen bir serçe Hep aynı kaderde buluşurduk sevmeye tutuklu gibi ![]() ![]() Birer tomurcuktuk hayatın kollarında Birer çiğ damlasıydık Bahar sabahında, gül yaprağında ![]() ![]() Dedim ya, hiç yoktan susturuldu şarkımız Yüreğim kanıyor, yüreğim kanıyor Bitmeseydi öykümüz böyle! |
![]() |
![]() |
|