Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3 |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Kalbim Ege'de Kaldı Cigaramı sardım karşı sahile Yaktım ucunda acıları Ağları attım anılar doldu Ağlar hasretimin kıyıları Yareme tuz diye Yakamoz bastım Tek şahidim aydı Aman aman Bir elimde defne Bir elimde sevdan Kalbim Ege'de kaldı Kadehimi vurdum Karşı yakaya Efeler kalktı şerefe Sevgimi attım dostlarım tuttu Bir ağıt yaktım kadere Aman efendim Ayrılık ölümden beter Canım efendim Yeter bu hasretlik yeter Aman efendim Bana bir merhaba gönder Canım efendim Canım efendim |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Adem Olan Anlar Ben bu dünyaya bir türlü alışamadım Bu yüzden insan içine karışamadım Bana mı sordunuz adımı koyarken Bir küstüm bir daha barışamadım Uyumlu faniler bana uyumsuz derler Delirttiniz beni ey ehven-i şerler Uzlaşırsam namerdim ateşe verseler Garanti muhabbetlere yılışamadım Ha desem olmaz a ha desem olmaz Birine uysa öbürüne uymaz Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Sürüden ayrılanları kurtlar yer Arkanı sağlama al ey akıllı beşer Ben çatlarım kurallara uyarsam eğer Ruhumu şeytanla bölüşemedim Herkesin münasip bir dayısı var E insanoğlu bu iyisi, ayısı var Benim zarar bildiğim elaleme kar Adamını bulup da uyuşamadım Ha desem olmaz a ha desem olmaz Birine uysa öbürüne uymaz Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Ben seni de sevmedim adem Doğruyu duymak istiyorsun madem Alt tarafı bir elma yedik beraber Zehir-i zıkkım oldu bize bal badem Ha desem olmaz a ha desem olmaz Birine uysa öbürüne uymaz Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman Yalelli yalelli yalelli o zaman |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Deli Kızın Türküsü Yağmur yağar akasyalar ıslanır Ben yağmura deli buluta deli Bir büyük oyun bu yaşamak değil Beni ya svmeli ya öldürmeli Yitirmeli ne varsa Başlamalı yeniden Bu Allahsız bu yağmur İşlemez karanlıkta Garipliğine yan Yan yürek yan Gitti giden Gitti giden Yitirmeli ne varsa Başlamalı yeniden Sana büyük caddelerin birinde rastlasam Elimi uzatsam tutsam götürsem Gözlerine baksam gözlerine Konuşmasak ah anlasan Elimi uzatsam tutamasam Olanca sevgimi yalnızlığımı Düşünsem hayır hayır düşünmesem Senin hiç haberin olmasa Yitirmeli ne varsa Başlamalı yeniden |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Dert Faslı Terkedildim yine kaldım açıkta Ben yine deli divane Ayıplayanın başına gelir inşallah Ah çekerim yane yane Bir Allah bilir bir de ben bilirim Gerisi boş gerisi hikaye Ağlarsa anam ağlar Yabancı yalan ağlar Derdim elaleme bahane Oyna oyna halime, oyna kör talihime Oyna oyna vah ile, oyna bahtı kareme Zevk edindim keyf edindim Bende sevda kıyamet Yağmalayın yüreğim feda olsun Siz sağ ben selamet |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Tenna Tenenenna tenna tenna Tenenenne nennen tenenen Tene nen tenenna Bu bahçe bu nemli toprak Bu yasemin kokusu Bu mehtaplı gece Parıldamakta devam edecek Ben basıp gidince de Çünkü o ben gelmeden Ben geldikten sonra da Bana bağlı olmadan vardı Ve bende bu aslın Sureti çıktı sadece Tenenenna tenna tenna Tenenenne nennen tenenen Tene nen tenenna |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Homini, Pufidi, Tumba Oturalım arkadaşlar Dinlenelim artık biraz Esneyelim uzun uzun Ne manasız şey çalışmak Hayat hoş gerisi boş Haydi yeşil kırlara koş Sana ne dünya halinden Sen az, kudur habire coş Homini de gırtlak pufidi kandil tumba yatak Konuşalım arkadaşlar Mangalda kül kalmasın Atalım tutalım biraz Ya tutarlar ya tutarsın Sallayalım arkadaşlar Ki duyanlar şaşakalsın Yalandan kim ölmüş sanki Mevlam seni çayıra salsın Homini de gırtlak pufidi kandil tumba yatak Ağlayalım arkadaşlar Arada bir rahat batsın Dört yanımız tavernalar İki çalkalar rahatlarsın Homini de gırtlak pufidi kandil tumba yatak |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Gözlerine Göz Değmiş Ah gözlerine göz değmiş belli Dudaklarında günah tadı var Suçluluk kokusu sinmil tenine Ben yine aynı hep affedici Bu saltanat bu haller geçici Bu taze ten bu demler geçici İnsafa gel bir bak şu garibe Gafletinden uyan eller gidici Ben beni bilirim gel gör anlatamam Gir bak içimde hem bahar hem güz Dünya malında komşu bağında Billa gözüm yok dururum dümdüz Ah yollarına kul kurban olurum Yüz çevirme benden mahvolurum Allah aşkına sev yoksa ben ölürüm Kalbim nöbette bak gece gündüz |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Dua Ne hükümran kalır Ne zulüm ne de kin Öz değil dostlar Öz değil bu biçim Kulların kullara ettiğini etmiyor En zalim harı ateşim Bugün dua ettim Hepimiz için Yüce tanrı bizleri Affetsin Ne para ne pul Ne iktidar ne güç Bu değil gerçek Bu değil gerçek Bu kavga Hayırsız bir düş Uyanır neslim Uyanır elbet Bugün dua ettim Hepimiz için Yüce tanrı insanı Affetsin |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Aşkları Da Vururlar Gel Bana kalbini göster ne olur Sen değilsin bu sudaki aksin Hadi gel kader değil bu Hepimize öğretilmiş öfkeler Ne olur teslim olmaz Bu kızgın, bu kalp kıran eller Bir zaman bebektiler Hadi gel Aslını göster Suretin çok zalim Çok mu üzdüler seni Sahiplenme, senin değil bu dikenler Sözlerin hançer Yareler açar Yareler gülüm Sür gözlerinin namlusuna Sür beni, aşktan olsun ölümüm Aşkları da vururlar Şarkıya şiir olur Adanır sonsuz anısına Kanayan sevdanın Eyhav şiirler azalmış Günümüz perişan Yanıyor içimizdeki Koskoca orman |
10-14-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Küçüğüm Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün hatalrım Öğünmem bu yüzden Bu yüzden kendimi Özel önemli zannetmem Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün saçmalamam Yenilmem bu yüzden Bu yüzden kendime hala güvensizliğim Ne kadar az yol almışım Ne kadar az Yolun başındaymışım meğer Elimde yalandan kocaman rengarenk Geçici oyuncak zaferler Küçüğüm daha çok küçüğüm Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün korkularım Gururum bu yüzden Bu yüzden çocuk gibi korunmasızlığım Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden sonsuz endişem Savunmam bu yüzden Bu yüzden bir küçük iz bırakmak için didinmem |
10-14-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Allahın Varsa Yaz bitti yine mevsim sonbahar Kim çeker kim bekler bu kadar Sofrandaki kırıntılar kadar Bile mi olamadım Bu akşam adres defterinde S harfinin olduğu yerde Bulup ya çiz ya yak adımı Ya da sessizlik koy yerine Allahın varsa Vicdansız Rüyama, şarkıma, şiirime girdin Sanki kendi bahçelerin misali arsız Be vefasız Sana martılar getirdim Kanatlarım var beyaz Ama acımıyor yüreğim Elde sazlar, sarı yazlar oğlanlar, kızlar Yudumlanır salkım gölgelerinde nağmeler nazlar Şahit yıldızlar 'Doğur' dedin bana 'kurabiye gibi çocuklar' Gittiğin o gece ardından İki kadın uyanıp ağlayacak Biri annen, diğeri ben Benim biraz ahım kalacak Ayışığı Buralarda artık Parlamıyor ayışığı Güneşimize kar yağdı Gidenlerden haber yok Yasaksız aşklar yabancı Aşina tuzak savaşlar Üzerimize örtülünce Lacivert akşamlar Sen seç artık Sen seç artık ooy oy ooy oy Ne şarkı ne ayışığı ooy oy ooy oy Ne ölüm kalım Ne gençlik çağım Darmadağın Darmadağın Bir atımlık umudum kaldı Düğün Parada pulda gözüm yok inan baba Eloğlu kıyar gülünün fidanına Olur a dara düşerim, ihtimal Gülüne su ver, unutma Olur a dara düşerim, ihtimal Baba, kapıyı kapatma Kınalı gelin uçuyor yuvadan Günü saati biliyor yaradan Duvağım, telim, kırmızı kemerim Dileğim bir kız, bir oğlan Vurun davullar güm be de güm güm Geçer mi geçer ah sayılı gün Hem ağlarım hem giderim Bahtıma ne çıkarsa kabulüm Erkekler Yalnızlık Allah'a mahsus Yalnız yatmak mı, ay ay imkansız Biri mutlaka olmalı Seni acil unutmalı Ya olmazsa seni şeytanın şahidi sus Çivi çiviyi söker, sökmezse şansına küs Elimi sallasam ellisi Başımı sallasam tellisi Ooof pabucum sıkıyor Ooof içim sıkılıyor Burda hayat şöyle böyle Yaşıyoruz zar zor öyle Şimdilik sensiz olmadı Tüh, taş yerini bulmadı Sen nasılsın iyi misin Ne var ne yok hasta mısın Yoksa benim gibi boşta mısın Elimi sallasam ellisi Başımı sallasam tellisi Ooof pabucum sıkıyor Ooof içim sıkılıyor Gül Sürgün verirdim senin yüreğinde Körpe bir güldüm elinde Kopardın çok zamansız Evcil değildim ben Soldum ergenken Veren Allah alır Gülün hatırı kalır Artık erkeğim değilsin Başka kadının var Ayayk seslerini sık nefeslerini Akşam ayıp heveslerini Bazen ağzımda bulurum Dudak izlerini Oysa artık benim hakkım değilsin Başımda göçebe kuşlar Yalandı aslında suçlar Sana göre değildim, çok kısa sevindim Dilsiz bu taşlar Yalandı aslında bütün suçlar --->: Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3 frmacil sayfa 2iki --->: Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3 |
10-14-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Helal Ettim Hakkımı Gözü kör, dili taş duvar Konuşmaz istasyonlar Trenler çığlık çığlık Ayrılık katar katar Bir bahar akşamıydı Beni burda koydun yar Söz verip de almadın Sarı ayva kızıl nar Yemin ettin bin kere Kutsal kitap üstüne Ben ölemedim bir türlü Vurgun vurgun üstüne Tutamadım ahdını Düğün bayram ettiler Baban yazdı bahtımı Bizi kurban seçtiler Ben başka yastıktayım Sen ele kuşak çözdün Ne ben mahremim ne sen Kavlimizi sen bozdun Bahtiyar ol gözüm yok Rabbim verir sabrını Bu hesap böyle bitsin Helal ettim hakkımı Helal Ettim Hakkımı Gözü kör, dili taş duvar Konuşmaz istasyonlar Trenler çığlık çığlık Ayrılık katar katar Bir bahar akşamıydı Beni burda koydun yar Söz verip de almadın Sarı ayva kızıl nar Yemin ettin bin kere Kutsal kitap üstüne Ben ölemedim bir türlü Vurgun vurgun üstüne Tutamadım ahdını Düğün bayram ettiler Baban yazdı bahtımı Bizi kurban seçtiler Ben başka yastıktayım Sen ele kuşak çözdün Ne ben mahremim ne sen Kavlimizi sen bozdun Bahtiyar ol gözüm yok Rabbim verir sabrını Bu hesap böyle bitsin Helal ettim hakkımı Kalaşnikof Bum bum bum bum bum Allah vuran vurana, hey ya! Bum bum bum bum bum yallah kıran kırana, hey ya! Hop de başla muhtelif tıraşa Oh be anlaşırız paşa paşa Salla kurusıkı dağa taşa Kız gibi bak kalaşnikof Bum bum bum bum bum batan geminin malları Sen ağa ol ben paşa kollayalım imkanları İn işi, cin işi değil insan kişi Hem erkek hem dişi icabında Bum bum bum bum bum hoşgeldiniz pazara, hey ya! Bum bum bum bum bum aman gitmesin nazara, hey ya! Buyrun ayağınız alışsın Maksat ortalık karışsın Tezgah tezgah üstüne kayıpsın Kız gibi bak kalaşnikof Bum bum bum bum bum batan geminin malları Sen ağa ol ben paşa kollayalım imkanları Vur vur kafasına kafasına çivi gibi çivi gibi çak çak Kasım Yağmurları Artık sen eski sen değilsin Uzaksın, esirgeyen, sakınan sensin Omuzlarında dünyanın bütün acılar Islatıyor beni ağır kasım yağmurları Ben ne haldeyim görmüyorsun, Sen acılara değmiyorsun, Duydum ki başkasına cömertsin Yabancı kucaklarda sıcaksın Eğildi kederinden buğday başakları Matemim var söndürün ışıkları Kim yaşar böyle yasla aşkları Kim böyle durur ihanetlere karşı Kim döker bu kadar gözyaşı Yalancı, beni de aldattın Yıllar üzerimden geçer Hergün öncesinden daha beter Çalmıyor artık kapımı tanıdık yüzler Kırlangıçlar gitti, bitmiyor güzler Ne bahar kokuyor ne sümbüller Sormaz oldu hatırımı artık ümitler Kim böyle sabır üstüne sabır ekler Yalancı, beni de aldattın O Sensin O sensin o sensin Süzülür sabahlar Uyanır hatıralar Gelir İyonya'dan İzmir'in sokaklarına Yasemin kokusuyla Geçmişin dokusuyla Ayrılık korkusuyla Sarılır boynuna Çağırır usulca Unutulmuş mutlu çocukluğum Gülümser ilk aşkım Hemen hafifler burukluğum Ben oralarda doğdum Köklerim o topraklarda Tarihin sırları ile ölmek isterim orada Acılar yaslar Gizlenir kuytulara Sonra günahlar Uzanır uykulara Mehtap yol vermez Karanlık pusulara Başlar sularda akşam Aşklar emniyette Aşklar Artemis'te Gece konuşurken Güne ilk güneşle Osensin o sensin |
10-14-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Bile Bile Bir arada olabilmek ne mümkün Bir arada kalabilmek İmkansız Seneler alıp gitmiş Ne var ne yoksa herşeyi İnanılmaz değişen ben miyim İnanılmaz bu yabancı da kim Sen misin böyle uzak Veda sözleri söyleyen Geri dönmek inan işten değil Hani var ya tutamazsın kendini Bir ümitle ya olursa dersin hep Bile bile herşeyin bittiğini Sonradan kor sonradan kor Ayrılıklar an be an Akıp gider zaman sana aldırmadan |
10-14-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3Düş Bahçeleri Yürüyorum düş bahçelerinde Gördüm düşümden büyük bahçe yok Yüreğimin kuşları konmuş Telgrafın tellerine Neşesi gurbet selamlarından çok A benim dilsiz dillerim A benim sessiz ellerim Yakala saçından tut hayatı Çevir yüzüne öp öp Duruyorum vaktin seherinde Değiştirdim takvimleri gece yok Yüreğimin kuşları konmuş Telgrafın tellerine Neşesi gurbet selamlarından çok |
10-14-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 3İki Gözüm Yok mu senin insafın yok mu Bir güler yüzün çok mu Dağ mısın taş mısın Uzak mı bu eda bu hal tuzak mı Hak mısın bana yasak mı Dost musun düşman mısın İki gözüm seneler geçiyor Gönül ektiğini biçiyor Bir selam lütfet Bu ne çok hasret Gel barışalım artık Can özüm bahar geldi Dalları kiraz bastı Yedi kat eller yakınım oldu Gel kavuşalım artık |
|