Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurulması, manda, yönetiminin

Manda Yönetiminin Kurulması

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1dünya Savaşında Manda Yönetiminin Kurulması?

Wilson ilkeleri Osmanlı''ya (kağııtta) yarar getirdiği gibi zarar getiriyordu Çünkü bu ilkelerin içerisinde birde Milliyet esası vardı ki Osmanlı çok uluslu bir devlet olduğu için bu maddeye göre Osmanlı topraklarının bağımsız devletlere bölünmesi gerekiyordu Öylede oldu; Ermeniler, Rumlar ve Araplar bağımsız devletler kurdular

Diğer yandan -kesin bir şey söylemem ama- ben Bu Wilson''un ve ilkelerinin çokta samimi olduklarına inanmıyorum Çünkü itilaf devletleri manda yönetimi altında sömürge faaliyetlerine devam ettiler ve bu yolda ABDnin de desteğini aldılar

Wilson ilkeleri pek samimi değil zaten ABD,Fransa ve İngiltere''nin güçlenmesini istemediğinden bunları çıkarmıştırÇünkü Osmanlı''yı paylaştıklarında güçlü bir konumda olcaklardı ve ABD''nin dişine göre bi rakip olcaktı sence bunu isterler mi?Hayır tabikide

Wilson ilkeleri yarardan çok kendi çıkarları için çıkarttıkları bişiManda yönetimi ile zaten Osmanlı''yı yönetmek istedilerBuda olmadı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com