Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mannheimalmanya

Mannheim-Almanya

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mannheim-Almanya




Mannheim-Almanya

Mannheim yaklaşık 310000´lik nüfusu ile Stuttgart´tan sonra Baden-Württemberg eyaletinin ikinci büyük şehridir

Bugün, Avrupa Metropol bölgelerinden Ren-Neckar Üçgen´inin (Rhein-Neckar-Dreieck) ekonomik ve kültürel merkezini oluşturur Bulunduğu bölge 1800´li yıllara kadar tarihi Kurpfalz beyliği olarak bilinmiştir ve bugünkü Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Hessen, Baverya, Saarland ve Alsas´ın bulunduğu yerleşim bölgelerinin büyük bir kısmına hakim olmuştur 1896´da Büyükşehir olmuştur Kuzeyinde Frankfurt (70 km uzak) ve güneyinde Stuttgart (95 km uzak) ticaret merkezleri bulunduğundan, bu iki bölgenin arasında ulaşımcılıkta merkezi önem taşır Yüksek kapasiteli ulaşımını, karayollarında, otoyollar ve diğer yollar, demiryollarında yolcu ve yük taşımacılığı, karasuyollarında Ren ve Neckar nehirleri sağlar

- Mannheim-Almanya



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.