Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kültürü, yemek, yozgat

Yozgat Yemek Kültürü

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yozgat Yemek Kültürü




Yemek Kültürü

Yemek Kültürü

Malzemeler: 1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber

Yapılışı:

Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında açın Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin Sonrasında üzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin

Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun

Afiyet Olsun

Hamuru için:

1 tepeleme su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz

Hamurun Yapılışı:

Öncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasını bekleyin Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu içinde mikserle iyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dökün Kaynayınca 15-20 dakika sürekli karıştırarak kaynatın İşlem bittikten sonra tepsinize dökün ve soğuması için ya buzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz Benim tepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi Servis edeceğinizde hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan çorbayı koymak için yer açın Sıcak çorbayla birlikte servise hazırdır

TESTİ KEBABI

1 adet Testi

3 kğ Kuşbaşı et

1 kg Domates

300 gr Sarımsak

200 gr Sivri biber

200 gr Tereyağı

Karabiber, tuz

Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır Yeterince tuz ilave edilir Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur En üste tereyağı konulur Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.