Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayvalik, bilgi, gezisi, hakkında, rutin

Rutin Ayvalik Gezisi Hakkında Bilgi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rutin Ayvalik Gezisi Hakkında Bilgi

Rutin Ayvalik Gezisi

Küratör ve sanat elestirmeni Beral Madra trenle yaptigi ilk yalniz yolculugundan rutinlesmis Ayvalik gezilerine, seyahatte ne buldugunu anlatti

Ilk seyahatim 1960`lalarin basinda Bati Anadolu`ya annem ve babamla yaptigim otomobil gezisiydi Ayvalik, Bergama, Izmir, Kusadasi ve Efes`i 60`li yillardaki dokunulmamis halleriyle görmüs olmak bir ayricaliktir diye düsünüyorum Ilk yalniz seyahatimse 1963`te, yaz kursu için Londra`ya oldu Ilginç bir seyahatti, bütün yolu Almanya`ya isçi götüren gurbetçi treniyle yaptim ve en sonunda Mans`i vapurla geçip Viktorya istasyonuna çiktim! O günden beri tren seyahatini çok severim Tek basina seyahat etmek tuhaf bir özgürlüktür; son yillarda hep tek basima seyahat etsem de ailem ve arkadaslarimla seyahat etmekten büyük keyif alirim

45 yildir otomobille Ayvalik`a gidip geliyoruz; yolu ner-deyse ezbere bilirim Ayvalik disinda tatil anlaminda bir seyahat yapamiyorum Bir de yaklasik 15 yildir her yil Berlin`e giderim; duvar yikildiktan sonra geçirdigi büyük degisimi görmek ilginç oldu

Istanbul, Tiflis, Erivan, Baku, Kudüs, Kahire ve Beyrut gibi gizemli ve essiz kentler, Ege ve Akdeniz adalari bana en çok ilham veren yerler Ama kendimi en çok ülkemde özgür hissediyorum Orta Dogu, Güney Kafkasya ve Balkanlar`a yaptigim bütün seyahatler beni 60`li ve 70`li yillardaki soguk savas dönemi önyargilarimdan arindirdi; yakin tarihi ve Türkiye`nin bu bölgedeki durumunu baska yönlerden okumayi, modernizm ve ulus devlet ideolojisi üstüne yeniden ve baska türlü düsünmeyi ögretti

2007 baharinda Güney Kibris`a bir konferans için davet edildim Atina üstünden gidecektim Atina Havaalani`nda her sey kontrol edildi ve Larnaca`ya indim ama daha öteye gidemedim; havaalaninda AB bayragi asili oldugu halde -Shengen vizem olamasina ragmen-Türkiye`den gelenlere özel vize gerekiyormus! Sonuç olarak ben ayni uçakla Atina üzerinden Istanbul`a döndüm Lamaca ve Atina Havaalani`nda polisten gördügüm olumsuz davranis, bana bir ülkeye söz gelimi kaçak girmeye çalismanin nasil bir sey oldugunu, göçmenlerin neler yasadiklarini gösterdi

Sik sik çiktigim is seyahatlerinin özelligi yalnizlik ve amaçliliktir Sonuçta bir görev, bir is yapilacaktir; bu nedenle her seyahat yeni bir ögrenme ve deneyim oluyor, yeni bir çevre ve iletisim agi kuruluyor Bu iliskiler olumlu ve somut sonuçlar dogurdugunda seyahat daha anlamli kilmiyor Bir de yasadigimiz dönemin "karizma-tik" kentlerini görmek, o kent manzaralarini bellekte bir görüntü olarak saklamak, o kentlerde yasayan insanlari tanimis olmak bana her zaman düsünsel bir zenginlik veriyor Yasam hep küçük ayrintilarda gizli

Beral Madra

Travel + Leisure

Ocak 2008 Sayfa 144

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com