![]() |
Malatya İnönü Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Malatya İnönü ÜniversitesiMalatya İnönü Üniversitesi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TARİHÇESİ Üniversitemiz 28 Ocak 1975 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclis’inde 25 Mart 1975 tarihinde de Cumhuriyet Senatosu'nda kabul edilen ve 3 Nisan 1975 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren yasa ile kurulmuştur ![]() ![]() ![]() Üniversitemiz bünyesinde ilk olarak Temel Bilimler Fakültesi ile Eğitim Fakültesi kurulmuştur ![]() ![]() ![]() 1981 yılında Yükseköğretim Kurulu'nun oluşturulması ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun kabul edilmesinden sonra yayınlanan "Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname" ile İnönü Üniversitesi yeni bir yapıya kavuşmuştur ![]() ![]() ![]() İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi 1988-1989 Eğitim Öğretim Yılı'nda eğitim faaliyetine başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() İnönü Üniversitesi üniversal anlayışla ülke kalkınmasına hizmet edecek kalifiye teknik eleman ihtiyacının giderilmesine büyük katkı olacak Meslek Yüksekokullarının açılmasına büyük önem vermiştir ![]() ![]() ![]() Eğitim ve öğretim birimlerinin yanı sıra yüksek lisans ve doktora öğretimini yürütmek amacıyla 1983 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü 1984 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü ve1993 yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurulmuştur ![]() İnönü Üniversitesi’nin Adıyaman ilindeki birimleri olan Adıyaman Fen Edebiyat Fakültesi Adıyaman Sağlık Yüksekokulu Adıyaman Meslek Yüksekokulu 17 ![]() ![]() ![]() Adıyaman Üniversitesi’ne devir yapılmasından sonra İnönü Üniversitesi 29 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|