Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erzurumlu, yazarlarımız

Erzurumlu Yazarlarımız

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erzurumlu Yazarlarımız

Erzurumlu Yazarlarımız

Erzurumlu Yazarlarımız

Aziz Karaca

1960 yılında Oltu’nun Özdere köyünde dünyaya geldimİlk okulu ve Hafızlığımı köyümde tamamladıktan sonra 1973 yılında tahsilimi devam ettirmek için İstanbul’a gittimbir süre Fatih Hırka-i Şerif kuran kursunda talim ve Arapça okuduktan sonra Gazi Osman Paşa imam Hatip Lisesine girdim1981 yılında İmam Hatip Lisesinden 1985 yılın dada Marmara Üniversite İlahiyat Fakültesinden mezun oldum1983 yılında yayın hayatına başlayan aylık İcmal dergisinde yazı yazmaya başladımdaha sonra aynı derginin ve haftalık yayınlanan Mesaj dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptım1987 yılında Burdur’da vatani görevimi yaptım ve askerden sonra basındaki faaliyetlere devam ettim aynı yıllarda Din Kültürü öğretmenliğini de sürdürdüm1994 yılında yayın hayatına başlayan Mesaj TV de 1 yıl minik misafirlerim adlı çocuk Programını yaptıktan sonra aynı televizyonda ozanlarımız Programını yapmaya başladımHem bu Program hem de öğretmenliğim 2000 yılına kadar sürdüProfDrHaydar Baş’ın organizasyonunda kurulan BTP sinin Erzurum il başkanı olarak 30 yıllık gurbet hayatımdan sonra memleketim olan Erzurum’a döndüm3 KASIM seçimlerinde Erzurum milletvekil adayı 28 MART yerel seçimlerinde Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldum2005 tarihi itibariyle BTP i başkanlığını sürdürmekteyimyeni Mesaj Gazetesinde günlük yazınımlarını devam etmekteyimyüreğime su yürür adı ile yayınlanmışbirde kitabım vardırevli ve 9 çocuk babasıyım

Hasan Çelebi

Hasan Çelebi Erzurum Oltu İnci Köyünde 1937 yılında dünyaya geldi 1945 yılında havız lığa başladı 1950 yılında havız lığı bitirdi 1954 yılında İstanbul a geldiKuran-ı Kerim ilimlerini tahsil ve icmai için 1956 yılında Üsküdar iskele Camii muazinlik görevine başladı Daha sonra imamlığa atandı bu vazife 1986 yılına kadar devam etti 1986 yılında emekli oldu ve hat sanatına başladıİlk dersi Mustafa Halim Öz Yazıcıdan aldı Hamit beyin yaşlılığı sebebiyle gelen talebelere ders vermek için bana gönderildi Şimdiye kadar yirmisi yurt içinde yirmisi yurt dışında olmak üzere kırk talebeye icazet verdi Halen ders vermeye devam etmektedir Dört çocuk yedi torun sahibidir

Hikmet Ülker

Aslen Oltu Alatarla Köyünden 1971 Yılında Uzundere Çamlıyamaç Köyünde Dünyaya Gelmiş İlk ve Orta Öğrenimini Çamlıyamaç ta tamamlamış Kabataş Erkek Lisesinde Lise Öğrenimini tamamladıktan sonra 1989 yılında mezun olmuşAkabinde aynı bölümde Yeniçağ Arabilim Dalında 1997 yılında yüksek lisansı tamamlamış Tarihle ilgili birçok eserin hazırlanıp yayınlanmasısevpozyum konferans ve sergilerin açılış koordinasyonunda bulunan Ülker halen Tarih ve Tabiat Vakfında Genel Müdür olarak görev yapmaktadır Bunların yanı sıra Osmanlı Arşivlerinde bir kaç özel projenin proje danışmanlığını çeşitli özel eğitim kurumlarında Tarih Öğretmenliği yapmıştır Ayrıca çalışmaları arasında Sultan Emir Defteri isimli kaleme aldığı kitapta yer almaktadır Üsküdarda ikamet eden Hikmet bey Evli ve 2 çocuk babasıdır

HHMUZAFFER COŞKUN

1944 yılında Erzurum'un Oltu İlçesi Tutmaç Köyünde bir imam çocuğu olarak dünyaya gelmiştirİlkokulu köyünde bitirmişsonra küçük yaşta İstanbul'a gelip Gönenli Mehmet Efendi'nin kurslarına katılarak hafız olmuşturTalim ve Kıraat dersleri almıştır1966 yılında askerlik dönüşü İstanbulSarıyer-Rumelikavağı'nda ilk vazifesini başlamışsonra azimle ortaokululiseyi ve İmam Hatip okulu fark derslerini dışardan okuyarak bitirmiştir

Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 1982-1985 yılları arasında yurtdışı görevine Hollanda'ya Din Görevlisi olarak tayin edilmiştirBaşkanlıkça dört defa hacca Din görevlisi olarak gönderilmiştirAyrıca amirlerinden olumlu sicil aldığından dolayıDiyanet İşleri Başkanlığınca takdir belgesine layık görülmüştürHalen İmam-Hatip olarak görev yaptığı Hoca Hayri Camii'nin yeniden inşasına önayak olmuş ve caminin altında Ertuğrul Kur'an Kursu'nun açılmasını sağlamışburadan 120 tane hafız yetiştirmiştirEvli ve dört çocuk babasıdır

Hocamızhep bir şeylerle meşguldürDevamlı okuryazararaştırır kendisini yenilerSohbetlere konferanslara katılırHer cuma vaazının sonunda bütün cemaate bir mesaj mahiyetindehikmetli bir sözle sohbetini noktalamaktadır

Nurullah Özkılıç

Eğitimci- Şair ve Yazar

1952 yılında Erzurum'un Pasinler ( Hasankale ) ilçesinde dünyaya geldi !973 Erzurum Kâzım Karabekir eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nden mezun oldu Çeşitli okullarda matematik öğretmeni olarak çalıştıDaha sonra Ağrı- Patnos İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Batman ve Çankırı İl Millî eğitim Müdürlüğü yaptı İçişleri Bakanlığı onayı ile Batman ValiYardımcılığı görevinde bulundu 1995 -1999 yılları arasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su Ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün ilk kurucu Genel müdürü oldu 5 yıl bu görevi başarı ile yürüttüMatematik öğretmeni olarak hayata atılan Nurullah ÖZKILIÇ özel olarak ARAPÇA tahsili yaptıÇeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapan Özkılıç'ın Gönül Tezgâhı( Şiir ) Sevda Seli (Şiir) Gönül Tamircisi(Roman) İşte İslâm Tebliğ Heyecanı Bir Sevdanın Gözyaşları Gönül Sohbetleri Ramazan Sohbetleri olmak üzere Şafak Yayınları tarafından basılmış 9 adet eseri bulunmaktadırDoğu TV' de her hafta Cuma Günleri saat 16 00 Gönül Sohbetleri yapmaktadırMalatya Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu jüri başkanlığını ProfDrOrhan TÜRKDOĞAN'ın yaptığı "21 Asra Girerken Dinin Mesajı" konulu makale yarışmasında Türkiye birincisi olduÇeşitli platformlarda sohbet ve konferanslarla gönüllere ulaşmanın aşk ve heyecanı ile dolup taşan Nurullah ÖZKILIÇ yüksek hitabet kabiliyeti ve bir dava adamı özelliği ile tanınan bir Erzurumludur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com