![]() |
İğdır Eğitim Ve Öğretim Durumu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İğdır Eğitim Ve Öğretim DurumuEğitim ve Öğretim Durumu Eğitim ve Öğretim Durumu 1) Genel Bilgiler : İLÇE ADI OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRETMENİ BRANŞ ÖĞRETMENİ TOPLAM MERKEZ 31 485 384 900 ARALIK 3 96 37 136 KARAKOYUNLU 2 67 45 114 TUZLUCA 2 145 41 188 TOPLAM 38 793 507 1338 İl Genelinde Öğretmen Durumu 2 ![]() Okul öncesi eğitim 4-5 yaş grubu çocuklarına hizmet veren onları ilköğretimehazırlayan okulların bünyesinde veya bağımsız olarak yürütülen kurumlardır ![]() ![]() ![]() İldeki Ana Okulu ve Ana Sınıfları: a) Kız Meslek Lisesi bünyesinde uygulamalı ve teorik olarak Ana Okulu b) Merkez Cumhuriyet İlkokulu bünyesinde Ana Sınıfı c) Merkez Hürriyet İlköğretim Okulu bünyesinde Ana Sınıfı d) Merkez Mehmet Akif İlköğretim Okulu bünyesinde Ana Sınıfı e) Merkez Yüzbaşı Abdurrah-man Özalp İlköğretim Okulu bünyesinde Ana Sınıfı 3 ![]() İl'de 2001-2002 eğitim ve öğretim yılı itibariyle ilköğretim kurumları olarak168 ilköğretim okulu bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Iğdır ilinde 2001-2002 eğitim ve öğretim döneminde 6 genel lise ve 4 mesleki-tekniklise mevcut olup bu okullarda 205 branş öğretmeni görev yaparken 4 ![]() ![]() İl Merkezindeki ilk lise 1965'te açılan Iğdır Lisesi olup açıldığı yıldan1996-1997 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar 8 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() İlde Kars Kafkas Üniversitesi'ne bağlı olarak 1995-1996 öğretim yılında İşletmebölümü ile öğretime başlayan Iğdır Meslek Yüksekokulu 1996-1997 öğretimdöneminde Muhasebe 1998-1999 öğretim döneminde Muhasebe 1998-1999 öğretimdöneminde de Turizm ve Otelcilik İthalat ve İhracat Pazarlama BilgisayarProgramcılığı bölümlerini açarak öğrenci sayısını 500 dolayınayükseltmiştir ![]() Eğitim ve öğretim faaliyetlerini Iğdır Valiliği tarafından tahsis edilen 500 m2 ve4 katlı okul binasında sürdüren Meslek Yüksekokulunun halen 2000'nin üzerindekitabı mevcut olup Okul kütüphanesi kurma çalışmaları devam etmektedir ![]() Yüksekokulun eğitim binasının yanında 200 m2 üzerine kurulmuş her biri 80 m2' lik10 daireli lojmanı da bulunmaktadır ![]() Ayrıca; Iğdır Valiliği ve Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünün işbirliği ileYükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlü-ğü'ne bağlı olarak 500kişilik yurt yapımı projesi için 20 dönümlük arazi tahsis işlemleri tamamlanarakinşaatına başlanılmış ve %70 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır ![]() 6 ![]() Yaygın eğitimin özel amacı milli eğitim genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygunolarak örgün eğitim sistemine hiç girmemiş yahut herhangi bir kademesinde bulunanveya bu kademeden çıkmış vatandaşlara örgün eğitimin yanında veya dışında;eksik eğitimlerini tamamlamak için sürekli eğitim imkanları hazırlamak topluyaşama dayanışma yardımlaşma birlikte çalışma ve örgütlenme anlayışı vealışkanlıkları kazandırmak boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmeimkanı hazırlamaktır ![]() Yaygın eğitimin en çok uygulandığı kurumların başında halk eğitim merkezlerigelir ![]() ![]() ![]() 7 ![]() Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde 1993 yılında açılmış olup 27 meslek dalındaustalık ve kalfalık belgesi vermektedir ![]() 8 ![]() Devlet Hastanesi lojmanlarında çalışmalarını sürdüren Sağlık Eğitim Merkezi2287 sayılı yasanın 9 ![]() ![]() ![]() 9 ![]() İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı' Özel EğitimRehberlik ve Araştırma Hizmetleri Genel Müdürlü-ğü'nün 16/11/1992 gün ve 3545sayılı olurlarıyla kurularak faaliyetlerine başlamıştır ![]() ![]() 10 ![]() 1992-1993 eğitim ve öğretim döneminde faaliyete geçmiş olup okulların araç vemalzeme donanımlarının yanında fenni araç-gereç ve malzemelerin kullanılmasıkonusunda da kurslar düzenlenmektedir ![]() 11 ![]() Öğretmen evi 24 Kasım 1994'te hizmete girmiş olup 64 yatak kapasiteli otel bölümüile lokantası oturma salonu ve lobileri bulunmaktadır ![]() 12 ![]() İl merkezinde üç adet motorlu taşıtlar sürücü kursu mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özel Yeşil Iğdır Sürücü Kursu 1997'de kurulmuş olup B ve E sınıflarındasertifika vermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|