![]() |
İsparta Manileri - İsparta Halk Manileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsparta Manileri - İsparta Halk ManileriIsparta manileri - Isparta halk manileri Altın yüzük var benim Parmağıma dar benim Senirkent'in içinde Elâ gözlü yâr benim Atabey gül bağıdır Tam gelinlik çağıdır Gönüldeki bu derdi Ancak o yâr dağıtır Ay doğar sini gibi Sallanır selvi gibi Ben yarimi tanırım Isparta gülü gibi Caminin önü çemendir Çimenin altı emendir Yârim askere gitti Gittiği yer İzmir'dir Dağlar başı kaya Seni sorarım aya Gün benzim sarardı Günleri saya saya Deniz dibi saz olur Gül açılır yaz olur Ben yârime gül demem Gülün ömrü az olur Ekinler ekilirken Dibine dökülürken Kız saçından üç tel ver Kefenim biçilirken Entarisi al taraklı Garip gönlüm pek meraklı Yârdan haber gelmez oldu Bu hasret pek firâklı Gül imbikten süzülür Elâ gözler büzülür Çektiğimi yüklenseler Dağlar bile ezilir Gülün budağı kanar Dalına bülbül konar Gurbet ele düşeli Yanar yüreğim yanar Halı dokurum halı Yarin yollarına Her rengini koydum Halının dallarına Halıları kurulu Yumakları sarılı Kızlar halıyı kesememiş Babaları darılır Karşıdan gel göreyim Eline gül vereyim Senin gibi soysuza Nasıl gönül vereyim? Sarı kavun dilimi Kim ağlattı yârimi? Gülümü ağlatanlar Göze alsın ölümü Yazmasında gül oya Sevmedim doya doya Yâr yolun beklerim |
![]() |
![]() |
|