![]() |
Akdeniz Bölgesinin Üretim Faaliyetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Bölgesinin Üretim FaaliyetleriAkdeniz bölgesinin üretim faaliyetleri Akdeniz Bölgesinin Ürettikleri Kıyı kesiminin başlıca ürünleri pamuk, susam , yer fıstığı , turunçgiller, muz , zeytin , incir , üzümdür, Bu kesimde yapılan bitkisel üretimi farklılaşmış dalı da özellikle Antalya ve Mersin dolaylarında yoğunlaşmış olan turfanda sebzecilik ve seracılıktır; üretim özellikle son 10 yıl içinde hızla artmıştır ![]() Göller yöresi ve Teke yöresinin iç kesimlerindeki tarımsal etkinlik ise iklim ve toprak özelliklerine bağlı olarak hemen hemen tümüyle farklı bir nitelik taşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Modern tarım teknikleri kullanıldığından üretim miktarı fazladır ![]() ![]() yer fıstığı üretiminin % 90 , soya üretiminin %91, karpuz üretiminin %29, domates üretiminin %21, üzümün %17 ve zeytin üretiminin de %15 Akdeniz Böl’nden sağlanır ![]() |
![]() |
![]() |
|