![]() |
Ardahan Yöresel Yemekleri, Ardahanda Ne Yenir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ardahan Yöresel Yemekleri, Ardahanda Ne YenirArdahan Yöresel Yemekleri, Ardahanda Ne Yenir Ardahanın Yemekleri nelerdir,Ardahanın yöresel Yemekleri nelerdir,Ardahanın külfürel yemekleri,Ardahan Yemek tarifleri,Ardahan İli Yöresel Yemekleri Ardahan’ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında isim yapmıştır ![]() ![]() Yöresel Yemekleri :Un çorbası -Kesma Aşı -Höre Aşı -Keleçoş -Cinar çorbası -Kelemkeşir çorbası -Puşruk Aşı -Ayran Çorbası -Süt Çorbası -Evelik Çorbası -Pışırık Aşı -İşkembe Çorbası -Lokma -Un helvası -Sütlaç -Şekerleme -Etli Hengel -Kayıtma -Gevrek -Lokum -Bişi -Feselli -Kete -Mafiş -Kül pağaça -Karnı çırık -Pileki ekmek -Gaçabur -Erişte -Kesme makarna -Gagala -Gözlük -Katmer Kuymak Malzemeler: 2 kaşık tereyağı, 2 kaşık zeytinyağı, bir miktar mısır unu – kişi başı, 1 kaşık- aynı miktar beyaz un, 1-2 bardak kadar soğuk su, erimeye uygun bir peynir Hazırlanışı: Yağları tavaya koyarak biraz kızdırın, içine mısır ununu katıp bir miktar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayran Çorbası Malzemeler: ½ Kg ![]() ![]() Hazırlanışı: Un, yumurta, tuz suyla kulak memesinden daha sert yoğrulur, yufkalar açılır, eriştelik doğranır, bir taraftan tencereye 3 lt ![]() ![]() ![]() ![]() Kesme Aşı Malzemeler: 1 kg un, tuz, 2 yemek kaşığı salça, karabiber, nane ve kekik, 2 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Un içine tuz ve su konularak kulak memesinden daha sert bir hamur yoğrularak 2 ya da 3 pazı yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|