![]() |
Hakkari Yöresel Yemekleri, Hakkaride Ne Yenir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hakkari Yöresel Yemekleri, Hakkaride Ne YenirHakkari Yöresel Yemekleri, Hakkaride Ne Yenir Hakkarinin yöresel Yemekleri Yöreye özgü yemek çeşidi olarak pirinç, darı veya bulgur karışımı bir nevi katı ayran çorbası olan gulul, bir çeşit işkembe ve bağırsak dolması olan kepaye sayılabilir ![]() KIRİS Malzemeler 500 gr kemikli et, 2 büyük kuru soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 3 çorba kaşığı domates salçası, 1 su bardağı besni üzümü, 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı sumak, Nane, kekik, Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, İçli köfte malzemesi: 500 gr orta yağlı kıyma, 2 su bardağı pirinç, Tuz, İç malzemesi: 500 gr kıyma, 1 soğan, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, Yarım su bardağı ince Çekilmiş ceviz içi, Nane, kekik, kimyon, Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yapılışı: * Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() * İçli köfte için; pirinci robottan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() * Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Köftesir Malzemeler 500 gr köftelik ince bulgur 1 su bardağı un 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Bir tutam tuz Kavurmalı sos için: 100 gr kavurma 2 soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı domates salçası Nane kırmızı pulbiber Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|