![]() |
Kırklareli Sosyal Yapısı Ve Hizmetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırklareli Sosyal Yapısı Ve HizmetleriKırklareli Sosyal Yapısı ve Hizmetleri Kırklareli Sosyal Yapısı ve Hizmetleri Sosyal Yapısı Eğitim Kırklareli'nde bir fakülte, bir yüksekokul, üç meslek yüksek okulu, 45 lise, 166 ilköğretim okulu ve iki anaokulu bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Gençlik ve Spor Kırklareli Atatürk Stadyumu Kırklareli Spor Amatör ligde mücadele etmektedir ![]() Sağlık Kırklareli'nde sekiz hastane, iki sağlık merkezi, 44 sağlık ocağı, 193 köy ve mahalle sağlık evi bulunmaktadır ![]() Sosyal Yardım ve Sosyal Güvenlik Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı bir erkek yetiştirme yurdu, bir çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdu, bir de huzurevi bulunmaktadır ![]() İşgücü ve Çalışma İş Kanununa tabi 11 ![]() ![]() ![]() HİZMETLER Ulaştırma Kırklareli sınıfları içerisinde 65 kilometre otoyol, 351 kilometre devlet yolu, 238 kilometre il yolu bulunmaktadır ![]() ![]() Ankara'ya 662, İstanbul'a 209, Edirne'ye 62, Tekirdağ'a 118 kilometre uzaklıktadır ![]() Haberleşme Kırklareli'nde telefonu olmayan köy kalmamıştır ![]() ![]() ![]() Turizm Kırklareli kıyı turizmi, kültür turizmi, kamping ve karavan turizmi, av ve doğa turizmi, mağara ve trekking gibi turizm dalları için ideal, doğası bozulmamış bir yerleşim alanıdır ![]() Tapu ve Kadastro 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ticaret Kırklareli ekonomisinde sanayi ve tarım sektöründen sonra ticaret sektörü gelir ![]() ![]() Bankacılık Kırklareli'nde 47 banka şubesi bulunmaktadır ![]() Kamu Gelir ve Giderleri İlde 2001 yılında 128 trilyon 485 milyar lira gelir tahakkuk ettirilmiş ve bunun 94 trilyon 696 milyar lirası tahsil edilmiştir ![]() ![]() Kamu yatırımları 2001 yılında 39 kamu kurum ve kuruluşu tarafından 356 proje uygulanmış projelerin 2001 yılı program tutarı 52 trilyon 292 milyar liradır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|