|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölgesinin, marmara, müziklerinin, özellikleri |
![]() |
Marmara Bölgesinin Müziklerinin Özellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmara Bölgesinin Müziklerinin ÖzellikleriMarmara bölgesinin müziklerinin özellikleri Marmara Bölgesi Şarkıları, Marmara Bölgesinin Türküleri, Marmara Bölgesi Türkü Sözleri ve Hikayeler Gemilerde Talim Var Gemilerde talim var Bahriyeli yarim var O da gitti sefere Ne talihsiz başım var Hani benim Recebim Sarı lira vereceğim Almazsan karakola gideceğim Gemi gelir yanaşır İçi dolu çamaşır (İstanbul'un kızları) Benim yarim çok güzel (Recep diye ağlaşır) Gören gözler kamaşır Hani benim Recebim Sarı lira vereceğim Almazsan karakola gideceğim Gemi gelir yan verir İskeleye şan verir Şu İstanbul kızları Koca diye can verir Hani benim Recebim Sarı lira vereceğim Almazsan karakola gideceğim Mavi giyme tanırlar Seni yolcu sanırlar Geçme kapım önünden Seni benden alırlar Hani benim Recebim Sarı lira vereceğim Almazsan karakola gideceğim Bahçede Erik Dalı Bursa/Keles-Yöre Ekibi-Ömer Akpınar Bahçede Erik Dalı (Amanın) Dibinde Gördüm Yarı Sen Otur Ben Söyleyem (Amanın) Başıma Gelen Halı Gıyıdan Gıyıdan Gel Ortası Çamur Gıyıdan Gel Gaz Goydum Yansın Diye (Amanın) Al Geydim Alsın Diye (Mor Geydim Alsın Diye) Kimselere Varmadım (Amanın) Askerden Gelsin Diye Gıyıdan Gıyıdan Gel Ortası Çamur Gıyıdan Gel Bir Dalda İki Kiraz İstanbul-Ahmet Yamacı-Ahmet Yamacı Bir Dalda İki Kiraz Biri Al, Biri Beyaz Eğer Beni Seversen Mektubunu Sıkça Yaz Sallasana, Sallasana Mendilini Akşam Oldu Göndersene Sevdiğimi Sallasana, Sallasana Saçlarını Akşam Olsun Söyleyeyim Suçlarını Bir Dalda İki Ceviz Aramız Derya Deniz Sen Orada Ben Burda Ne Bed Kaldı Ne Beniz Sallasana, Sallasana Mendilini Akşam Oldu Göndersene Sevdiğimi Sallasana, Sallasana Saçlarını Akşam Olsun Söyleyeyim Suçlarını Bir Dalda İki Elma Birin Al Birin Alma Kurban Olduğum Allah Canım Al Yarim Alma Sallasana, Sallasana Mendilini Akşam Oldu Göndersene Sevdiğimi Sallasana, Sallasana Saçlarını Akşam Olsun Söyleyeyim Suçlarını Bahçalarda Börülce Tekirdağ-Hikmet Tuncer-Muzaffer Sarısözen Bahçalarda Börülce Oynar Gelin Görümce Oynasınlar Bakalım Bir Araya Gelince Hişt Mori Ye Le Lelli Yar Nina Nininam Çık Mori Ye Le Lelli Yar Nininan Bahçalarda Eğrelti Oynarlar İki Elti İkisi De Bir Boyda Bulunmuyor Kıymeti Hişt Mori Ye Le Lelli Yar Nina Nininam Çık Mori Ye Le Lelli Yar Nininan Bahçalarda Kara Taş Oynarlar Kardaş Kardaş İkisi De Bir Boyda Bulunmuyor Arkadaş Hişt Mori Ye Le Lelli Yar Nina Nininam Çık Mori Ye Le Lelli Yar Nininan |
![]() |
![]() |
|