Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, genel, hakkında, truva

Truva Hakkında Genel Bilgiler

Eski 10-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Truva Hakkında Genel Bilgiler

Truva

19 Mart 2006

Geçtiğimiz Mart ayında Çanakkale'ye gitmiştim Dönüşte uğradığımız Truva'nın fotoğraflarını ise şimdi yayınlıyorum Tırnak içindeki ifadeler gezdiğimiz yerlerdeki bilgi panolarından alınmıştır

Hava 18 Mart'ın aksine günlük güneşlikti Şansımıza kazı alanında bir rehber grubuyla karşılaştık Bu sezon için eğitim alıyorlardı Başlarındaki tecrübeli rehber nerede ne söylemeleri gerektiğini anlatıyordu Benim için çok bilgilendirici oldu Rehberlerin peşine takılıp, ören alanını onlarla gezdim

Gelelim Truva'ya Eski Yunanca Troya (Τροία Troia) veya İlion (Ίλιον),Latince Troia veya Ilium Homer tarafından yazıldığı sanılan iki manzum destandan biri olan İlyada'da bahsi geçen Troya savaşına geçtiği antik yerleşimin adı olup bugün antik İda Dağı'nın (Kaz Dağı) eteklerinde Çanakkale ili sınırları içersinde yer almaktadır

Bugünkü Hisarlık (39°58′N 26°13′E) mevkinde 1870lerde Alman arkeolog Heinrich Schliemann tarafından keşfedilen antik şehrin kalıntılarının, zamanla pek çok katmandan oluştuğu ve Homerik Troya'nın 7katman olduğu anlaşılmıştır

Troyalılar, Sardis kökenli Herakleid hanedanının yerine geçmiş ve Anadolu'yu 505 yıl boyunca Lidya krallığı Candaules (MÖ 735-718)dönemine dek yönetmişlerdir İonlar, Kimmerler, Frigyalılar, Miletliler onlardan sonra Anadolu'da yayılmış, ardından MÖ 546 yılında Pers istilası gelmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com