![]() |
Ab-İ Hayat.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ab-İ Hayat..Ab-ı Hayat ![]() ![]() Hakkında Ab-ı Hayat ![]() ![]() Birisi mescide giderken baktı ki halk meclisten dışarı çıkıyor ![]() "Cemaat dağıldı mı ki herkes acele acele mescidden çıkıyor?"diye sordu ![]() Birisi "Peygamber cemaatle namaz kıldı,bitirdi ![]() ![]() "Ey adam,ey şaşkın!İçeriye ne giriyorsun? Peygamber Efendimiz çoktan namazı bitirmiş,selam vermişti ![]() Namaza yetişemeyen adam içi yanarak öyle bir ah etti ki,sanki o ahdan bir duman çıktı ![]() Gönülden çıkan o ahdan iç yanık kokusu,kan kokusu geliyordu ![]() Namaz kılanların birisi onun yanına gitti dedi ki: "Bu ahı sen bana ver,benim kıldığım namaz senin olsun ![]() "Namaza yetişemeyen:"Ahı sana verdim, senin Peygamberimiz'in arkasında kılamadığın namazı da aldım, kabul ettim ![]() ![]() ![]() Namazı verip ahı alan kişiye gece rüyasında derler ki: "Sen ab-ı hayatı şifayı satın aldın ![]() Bu manevi alış verişin,bu hakk aşıklığına katılışın hürmetine, camide namaz kılan bütün camaatin namazları kabul edildi |
![]() |
![]() |
|