![]() |
İfrad Haccı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İfrad Haccı Nasıl Yapılırİfrad haccı nasıl yapılır Hakkında İfrad haccı nasıl yapılır İfrad haccı nasıl yapılırMikâttan önce: 1- Tırnaklar kesilir ![]() 2- Koltuk altı ve kasık temizlenir ![]() 3- Gusledilir olmazsa abdest alınır ![]() 4- Erkek, ihramla örtünür ![]() 5- Baş açık ve ayaklar çıplak olur ![]() Mikât sınırında: İhramın sünneti olarak iki rekat nafile namaz kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() İhramdan sonra: İhramdan çıkıncaya kadar ihramlıya yasak olan işlerden sakınılır ![]() ![]() Mekke-i mükerremede: 1- Gusledip veya abdest alıp Harem-i şerife giderek “kudum tavafı” yapılır ![]() ![]() 2- Tavaftan sonra iki rekat tavaf namazı kılınır ![]() ![]() 3- Zemzem içilir, üstüne, başına dökmek iyi olur ![]() 4- İhramlı olarak Mekke’de kalınır ![]() ![]() ![]() 5- Haccın sa’yı kudum tavafından veya nafile bir tavaftan yahut ziyaret tavafından sonra yapılır ![]() Terviye günü [8 Zilhicce] Terviye günü sabah namazı mümkün olursa Mekke’de kılınıp Minâ’ya çıkılır ![]() ![]() Arefe günü [9 zilhicce] 1- Her fırsatta telbiye, tesbih, tekbir, tehlil ve salevat okunur ![]() ![]() 2- Öğle ve ikindi namazları, öğle vaktinde cem-i takdim ile kılınır ![]() 3- Öğleden sonra vakfe yapılır ![]() 4- Güneş batmadan Arafat’tan ayrılmamalı ![]() ![]() 5- Akşam ve yatsı namazları Müzdelife’de yatsı vaktinde cem-i tehir ile kılınır ![]() ![]() ![]() Bayramın birinci günü [10 zilhicce] 1- Sabah namazı kılınınca, Müzdelife’de “Meş’aril haram’a gidilip orada vakfe yapılır ![]() 2- Ortalık ağarıp güneş doğmadan Minâ’ya hareket edilir ![]() Minâ’da çadıra yerleştikten sonra: 1- Akâ’be cemresine [büyük şeytana] 7 taş atılır ![]() 2- Saçlar tamamen kesilir veya kısaltılır ![]() ![]() Bayramın 2, 3 ve 4 ![]() 1- Bayramın ilk günü yapılmamışsa, ziyaret tavafı yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Küçük, orta ve Akâ’be Cemrelerine [üç şeytana] her gün yedişer taş atılır ![]() Minâ’dan dönünce: “Veda Tavafı” yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|