Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
zekatını, zînetlerin, ödeyecektir

Zînetlerin Zekâtını Kim Ödeyecektir?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zînetlerin Zekâtını Kim Ödeyecektir?




Zînetlerin Zekâtını Kim Ödeyecektir?
Hakkında Zînetlerin Zekâtını Kim Ödeyecektir?




Zînetlerin Zekâtını Kim Ödeyecektir?

Zinet eşyaları kadınların kendi mallarıdır Erkekler o zinetler üzerinde bir hak ve tasarruf sahibi değillerdir Ancak hanımın izni olursa o müstesna Bu sebeble erkekler, hanımların kendi malı sayılan zinetlerinin zekâtını vermek mükellefiyetinde değildirler Zinetlerin zekâtını, o zinetin sâhibi olan kadınlar ödemek mecburiyetindedirler Bu hususta kocalarını ödemeye zorlayamayacakları gibi, kocaları ödemediği için mes`uliyetten de kurtulamazlar Şu halde zinet sâhibi kadınlar zekâtlarını kocaları vermediği takdirde kendileri vermek zorundadırlar İster zinetlerinden bir kısmını bozdurup bu mükellefiyetlerini yerine getirirler, isterse zinetlerinden zekâta mukabil gelen kısmını vermek suretiyle zekât borçlarını ödemeye çalışırlar

Mehmet Dikmen


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.