![]() |
Recep Ayı Orucu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Recep Ayı OrucuRecep Ayı Orucu Hakkında Recep Ayı Orucu Recep Ayı Orucu Abbad ibnu hanif anlatıyor: “Said İbnu Cübeyr Rahimehullah'a Recep ayındaki oruçtan sordum ![]() ![]() İbnu Abbas Radıyallahu Anhüma'yı dinledim, şöyle demişti: - Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz Recep ayında bazı yıllarda öyle oruç tutardı ki biz; galiba hiç yemeyecek (ayın her gününde tutacak) derdik, (bazı yıllarda da öyle) yerdi ki biz, galiba hiç tutmayacak derdik ![]() Yukarıda ki hadisi şeriften anlaşıldığı üzere Recep ayında oruç tutmak pek faziletlidir ![]() ![]() ![]() Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in Recep ayı ve Recep ayında tutulacak oruç hakkında şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: -“Recep Allah'ın ayıdır; Şaban benim ayımdır, ramazan ise ümmetimin ayıdır" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Geçmiş günahlarının tümünü bağışlar ![]() -Kalan ömrünün temiz geçmesini temin eder ![]() -Büyük huzura çıkılan kıyamet gününün susuzluğundan da onu emin kılar ![]() Resuhullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e sorarlar: “Ya Resulullah Recep ayının tümünü oruçlu geçirmeye gücüm yetmez ![]() - O halde, ilkinden bir gün, ortasından bir gün, sonundan da bir gün tutarsın ![]() ![]() ![]() Ashab'tan Mucibetü'l-Bahiliyle Radıyallahu Anh'dan: babası veya amcası, kabilesinin elçisi olarak Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e geldi ve gitti ![]() -“Ya Resulallah ! beni tamdınız mı?” dedi ![]() - “Sen kimsin?” Diye sordu: - “Geçen sene huzurunuza gelen Bahili'yim” dedi ![]() - “Neden bu kadar değiştin? Halbuki kılık kıyafetin düzgündü” dedi ![]() - “Ya Resulullah! Senden ayrıldığım günden beri yemek yemedim; yalnız geceleri yedim ![]() ![]() - “Kendi kendine işkence yapmışsın ![]() ![]() - “Ya Resulullah, günün sayısını artır ![]() ![]() -“O halde her aydan ikişer gün oruç tut” dedi ![]() -“Biraz daha arttır ya Resulullah” dedi ![]() -“Her aydan üç gün” dedi ![]() -“Daha artır ya Resulullah” deyince, -“Recep, Zilka’de, Zilhicce, Muharrem aylarında üçer gün oruç tut, kalan günlerde iftar et ![]() ![]() ![]() (9) ![]() (10) ![]() (11) ![]() |
![]() |
![]() |
|