![]() |
Cennet Ne Kadar Güzeldir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Ne Kadar GüzeldirCennet Ne Kadar Güzeldir Hakkında Cennet Ne Kadar Güzeldir ANNE, CENNET NE KADAR GÜZEL! ![]() ![]() ![]() Genç kızlarımıza sohbetleriyle rehberlik yapan, çoğunun elinden tutan bir okuyucumuzun bir hatırasını aktarmak istiyorum: Stuttgart Waiblingen bölgesindeiki yılı aşkın haftalık çevre sohbetlerinden tanıdığım bir hanım telefonda şöyle ağlıyordu: Hocahanım, bizimburada bir komşu, kızını kaybetti ![]() ![]() ![]() Annesi adeta çılgına döndü ![]() ![]() Ne olur bir gelseniz onunla siz konuşsanız ![]() ![]() ![]() Biz ne yapacağımızı şaşırdık ![]() ![]() ![]() Ertesi gün gittim ve beni ölen genç kızın evine götürdüler ![]() Evde matem, yas ![]() ![]() ![]() ![]() Bana annesi şunları anlattı: "Kızım, ben ve babası her sene olduğu gibi geçen sene de memleketimiz izmir'e tatile gittik ![]() Evimizin karşısındaki apartmanda bir genç adam oturuyor ![]() Terbiyesi, asaleti, giyimi ve duruşu ile kızımın dikkatini çekmiş ![]() Bana: Anne bak! Evlenebileceğim genç dedi ![]() ![]() Maksadımızı arz ettik ![]() ![]() Kızıma: 'Aramızda kültür farkı var, siz açık gezen bir hanımsınız, bense eşimin tesettürlü ve mazbut bir insan olmasını isterim ![]() 'En kısa zamanda dinimi öğrenecek ve tatbik edeceğim, bana zaman ver ![]() Ertesi yaz buluşmak üzere anlaştılar ![]() Kızım ilk iş olarak kendisine dinimizi anlatacak, öğretecek bir yer aradı ve buldu ![]() Çok gayretli dini bilgileri öğreniyor, namazlarını kılıyordu ![]() Böylece izin bitti ve Stuttgart'a döndük ![]() iş zamanından arta kalan zamanında da Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için çok gayret sarf ediyordu ![]() Gelirken getirdiği mantoyu ve eşarbı evde giyip 'Anne yakışıyor mu?' diyordu ![]() Bütün samimiyetiyle islam'ı öğreniyordu ![]() ![]() Fakat o, bunu gurur meselesi yapmayarak Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için onlardan yardım istemişti ![]() Bir gün 'Başım ağrıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ama baş ağrısı devam ediyordu ![]() ![]() Ama başının ağrısı da bir türlü geçmek bilmiyordu ![]() Bana anlattığına göre, bir gün, evde kimse olmadığı halde, evimize bir genç delikanlı gelip ona kırmızı bir gül getirmiş 'Ben ahiretten geliyorum, Allah-u Teala Hazretleri seni benim kısmetim yazdı, cennette sen benimsin ![]() ![]() ![]() Baş ağrısı durumu 15 gün sürdü ![]() Son çare olarak şule'yi hastaneye tahlil için aldılar ![]() Araştırmalar neticesinde hiçbir şey bulamadılar ![]() Bir gün hastaneye gittiğimde yattığı odanın penceresinden bakıp bana şöyle dedi: 'Anne! Cennet ne kadar güzel ![]() ![]() Ama o büyülenmiş gibi mutlu bir şekilde pencereden bakıyordu ![]() Bana dedi ki: 'Anneciğim, beni yarın saat 8 ![]() ![]() ![]() Çılgına döndüm ![]() ![]() ![]() ![]() Söylediklerine inanamıyorduk; ama yine de endişe ve telaşımız had safhadaydı ![]() 'Ya doğruysa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babası koridorda, içeri girmeye dayanamamış, çaresiz ağlıyordu ![]() İçeriye girdim ![]() 'Anneciğim, ben ölünce sakın ağlama ![]() Cenab-ı Hak ona mutluluklar versin ![]() ![]() Anne, bu fakir gence maddi yardımda bulun ve onu istediği bir kızla evlendir ![]() Hesabımda onun evlenmesi için yeterli miktarda para var ![]() Bu arada sık sık saate bakıyordu ![]() ![]() ![]() Yüzüme baktı, korku ifadesi vardı ![]() ![]() ![]() 'Babama selam söyle ![]() ![]() kelime-i şehadet getirdi ve kızım öldü!!! Adeta çıldırmıştım ![]() ![]() ikimiz tekrar odaya daldık, kızımız vefat etmişti ![]() ![]() şimdi ben bu acıya nasıl dayanırım?'(S ![]() Bu ibret dolu olay, dinimizi öğrenme, marifetullah konusunda derinlememiz hususunda iyi bir ders olur inşaallah ![]() |
![]() |
![]() |
|