Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, amellerin, güzeli, için, sevmektir

Amellerin En Güzeli Allah İçin Sevmektir

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Amellerin En Güzeli Allah İçin Sevmektir

Cenab-ı Hakk, Hz Musa (as)'a şöyle bildirmişti:
- Ya Musa! Benim için hiçbir amelin var mı? Benim için bir amel, bir yararlı, elverişli bir işin var mı?

Hz Musa (as) şöyle demişti:
- Yâ Rabbi! Senin için namaz kıldım ve namaz kılarım, oruç tuttum ver oruç tutarım Sadaka verdim ve sadaka veririm Senin için zikir ettim ve zikir ederim

Cenab-ı Hakk şöyle buyurmuş:
- Yâ Musa! Namaz senin için bir delildir Sadaka senin koruyucundur Oruç senin için cehennemden bir perdedir (kalkandır) Zikir senin için bir nurdur Şu halde bunların faydası hep senin içindir Benim için işlediğin amel nedir?

Hz Musa:
- Yâ Rabbi! Beni bir amele delâlet eyle ki, o amelim ancak senin için olsun diye yalvarır

Cenab-ı Hakk, Hz Musa'ya vahyeder:
- Yâ Musa! Benim rızam için hiçbir dost sevmedin mi? Benim için hiçbir mümin kardeşini sevmedin mi? Muhabbet eylemedin mi? buyurur

Hz Musa (as), Cenab-ı Hakk'ın bu vahyi ile bilmiş, öğrenmiş ki, amellerin en sevgilisi Allah için sevmek ve Allah için sevmemek (buğzetmek)tir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com