![]() |
Dinledim Sessiz Sohbetlerini |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinledim Sessiz SohbetleriniDinledim Sessiz Sohbetlerini Hakkında Dinledim Sessiz Sohbetlerini Bir sabah vakti güneş yeni yeni görünüyor ufukta ![]() Yine o en derin huzuru tattığım yerdeyim,bulduğum ilk fırsatta ![]() Dinliyorum sessiz sohbetlerini her birisinin,kiminin boynu bükük yalnızlığı umman kimisinin ![]() Kimi yaşarken çok rahatmış,dostlar,hanlar,hamamlar ![]() ![]() Hele bir sabah vakti ise,heleki yavaş yavaş birde yağmur yağıyor ise ![]() Damlaları dinledim ağaçların yapraklarını, Hatta bazen o koskoca kabristanın sessizliğini dinledim ![]() Bazısı pişmandı dünyadaki halinden,çabucak geçivermişti koskoca ömür farketmeden ![]() Bazısı asırlar sığdırmıştı kısacık ömrüne,asırları yerleştirmişti birbirine deydirmeden ![]() Üstlerini örten toprakta fark yoktu belkide, başlarında uzayan servilerde ![]() Fark keşkelerindeydi her birinin ![]() ![]() Dışarda gerçekten hiçbir fark yoktu, hepsinin taşları bile soluktu ![]() Taşlar böyle olmuşsa söyle nedir insanın hali? Şimdi üzerlerindeki böceği kovmaya yok,hiç birinin mecali ![]() Öyle boşlukki dünyada hazırlıksızsan Senden geriye ince bir sızı kalır çekilecek,oda ancak belli bir zaman ![]() Bir gün taşını belkide bir basamak yaparlar bir kenara ![]() Muhtaç kalırsın belkide yaşarken değer vermediğin fatihaya ![]() Hani uyku sersemi dilin damağın kurur,hani bir yudum suda bedenin hayat bulur ![]() Suyun tadı işler ya ta ruhuna kadar ![]() Arada, bir Allah dostu duyarda halini şansın varsa ![]() Bu dostla ruhun yine suya kanar ![]() Onların susuzluğunu dinledim,sicim gibi yağmur yamaktaydı ![]() Onlar anlattı ben dinledim,sanki ruhum şimdiden karşıdan bana bakmaktaydı ![]() |
![]() |
![]() |
|