![]() |
Başörtüsü İle İlgili Güzel Bir Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başörtüsü İle İlgili Güzel Bir HikayeBaşörtüsü İle İlgili Güzel Bir Hikaye Hakkında Başörtüsü İle İlgili Güzel Bir Hikaye Burası bir kumaş pazarı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlı işiymişim ![]() tehlikesiyle karşı karşıyaydım ![]() bekliyordum ![]() geliyordu ![]() Ustam kumaşları düzlerken bazen bana gözü çarpıyor, esefle "Yer kaplıyorsun yıllardan beri burada ![]() kendi kendine ![]() ![]() elbet beni de alan biri bulunacak" Diğer havalı renkler alay ederek "Komik olma, artık senin yüzüne bakan bile yok" dediler ![]() ![]() kadar da güzeliz! Renklerimiz şeker gibi ![]() ![]() kadar da iç karartıcısın!" Kendimi savunarak "Hiç de iç karartıcı değilim! Bir zamanlar ben de yok satıyordum ![]() "O bir zamanlardı şekerim, şimdi bayanlar kendilerinin farkına vardılar ![]() Daha güzel olmak istiyorlar ![]() istiyorlar ![]() ![]() her gün böyle sözler duyuyor, gittikçe daha derinlere doğru kayıyordum ![]() söylüyorlardı ![]() ![]() çekmemek için beni tercih ederlerdi ![]() yaparlardı ![]() Ben bunları düşünürken içeriye genç bir bayan girdi ![]() sade giyimiyle vakarlı birine benziyordu ![]() altındaki küçük bir aralıktan izliyorum ![]() küçük hanım, yardımcı olabilir miyim?" dedi ![]() edayla bakışlarını kumaşların üzerinde gezdirip "başörtülük bir kumaş arıyorum" diye bir kuş gibi şakıdı ![]() ![]() bulunduğumuz yere doğru geliyorlardı ![]() güzellik yarışına girmiş gibiydiler ![]() üstümde debelenip duruyorlardı ![]() ![]() Portakal rengi bir kumaş "Eee sana ne oluyor? Biz varken senin hiç şansın yok!" dedi eğlenerek ![]() ![]() görmesini çok arzu ediyordum ![]() ustam beni zahmet edip çıkarır mıydı? Ustam eline fıstık yeşili bir kumaşı alıp "Küçük hanım bu renk size çok yakışır ![]() renklerden alıyor ![]() ![]() etmedi ![]() yüzüne bir kaygı gelip oturuyordu ![]() ![]() bence yaşınıza şu pembe, turuncu rengi çok uygun ![]() ![]() hep bir ağızdan "Eveeet!" dedi ![]() girmiştim ![]() eziyorlardı ![]() ![]() diye bağırmak istiyordum ![]() ![]() "Aradığım burada değil galiba!" dedi ![]() "Buradayım küçük hanım, ne olur devam edin!" diye bağırmak istiyordum ![]() kadar altta kalmıştım ki, gördüğüm tek şey karanlıktı ![]() bana yardım et!" dedim debelenerek ![]() bakıp "Teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() unuttu ![]() dedim çaresizlikle ![]() Biliyordum ki beni duymayacaktı ![]() ![]() üstümdeki kumaşları düzlerken bir şey hatırlamış gibi birden "Küçük hanım bir dakika!" deyip üstümdekileri boşaltmaya başladı ![]() rahatlıyordum ![]() ![]() ![]() hareketle beni hızla çekip "Seni tamamen unutmuşum" dedi kendi kendine yine ![]() "Alıştık usta artık buna" dedim ![]() geldi ![]() Gözleri ışıldıyordu ![]() sevdalandığımız an ![]() ![]() ![]() Kader bizi bir araya getirmişti sonunda ![]() bakıyordu ![]() ![]() "Evet," dedim, "mutluluk gözyaşları ![]() ![]() ![]() Eve geldiğimizde genç kız dakikalarca aynanın karşısında benden gözünü alamadı ![]() ![]() örtüp namaz kılıyor, Kur'ân okuyordu ![]() ![]() gül yüzlümü bir kalkan gibi koruyor, kem gözlerden saklıyordum ![]() güzel günlere şahit oldum ![]() ![]() Bazen dostluklarını kıskanıyordum ![]() seviyor muydu? Sürekli ders çalışıyor, kitaplar okuyor, uzun uzun düşünüyordu ![]() ![]() uzaklara dalar, akşam olduğunda bir nilüfer gibi kendini iç dünyasına kapatırdı ![]() alırdı ![]() Bir gün ikimiz de korkunç bir şeyle sarsıldık ![]() artık ![]() ![]() ![]() hakkını elinden almışlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olmadık hakaretlere uğruyor, herkes geleceğini bilir gibi karanlık masallar uyduruyorlardı ![]() ![]() baskılara direnecek, kendisiyle aynı yasaklara maruz kalanlarla yeni ve anlamlı dostluklar kuracaktı ![]() ![]() ![]() başörtüsü sevdası olmalı ![]() ![]() gecenin en koyu olduğu bir vakit ![]() yakındır ![]() ![]() altında buluşacak bir gün ellerimiz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|