![]() |
İbrahim Aleyhisselamin Rüyasi.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbrahim Aleyhisselamin Rüyasi....İbrahİm Aleyhİsselamin RÜyasi ![]() ![]() ![]() ![]() Hakkında İbrahİm Aleyhİsselamin RÜyasi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbrahim aleyhisselam, bir gün rüyasında Cenneti gördü ![]() ![]() -Buralar kime mehsustur? diye sordu ![]() -Evlatlarından Muhammed Mustafa ve o'nun ümmeti içindir, diye cevap verdiler ![]() İbrahim Peygamber, dikkatle bakınca agaçlarda"La ilahe illallah" budaklarında "Muhammedün Resulullah", meyvelerinde "Sübhanellah", "Velhamdülillah" cümlelerinin yazılı oldu unu gördü ![]() ![]() ![]() Uyandıgında rüyasını milletine nakletti ![]() -Ümmeti Muhammed kimdir, diye sordular ![]() ![]() -Ne düşünüyorsun ey Allah'ın dostu, dedi ![]() -Bir rüya gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cebrail aleyhisselam: -Ben de fazla bir şey bilmiyorum, diyerek Cenab-ı Hakka arz etti: Yüce Allah şöyle buyurdu: -Muhammed, benim ahir zaman Peygamberimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ne büyük bir seref Muhammed (sav)`in Ümmeti olmak Rabbim Ona layik ümmet olmayi nasip eylesin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|