![]() |
Ah!Aşkın Elinden |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ah!Aşkın ElindenAh!Aşkın Elinden Hakkında Ah!Aşkın Elinden ![]() Ah! Min el Aşk ![]() ![]() AH! AŞKIN ELİNDEN! ![]() ![]() KUL İHVANÎ Aşk : Arapça aslı "IŞK"tır, şiddetli ve aşırı sevgi ![]() Aşekâ : Sarmâşık ![]() ![]() Hakiki aşk : İlâhî Aşk ![]() ![]() ![]() Mecazî Aşk : Beşerî aşk ![]() ![]() ![]() Şevk : Aşırı arzu ![]() Kur'ân'da aşk kelimesi hub, muhabbet, meveddet kelimeleri veya türevleri olarak geçer ![]() Meşk : Aşkın tâlim, terbiye ve tatbikatı ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk'ı bir oyun sananlar acı bir ateşle oynarlar ![]() Aşk, EL SAMED (celle celâluhu)'in celâl nuru olan bir ateştir : Aşk = Celâl + Kemâl Cemâl dir ![]() Aşk : Sınırsız sevgiyi duyuş, uyuş ve yaşayıştır ![]() Aşk : Cevr-i Cihân Dağı’ndaki çark-ı çile çarmıhında : ![]() Lâ - İlâhe - İllâ - ALLAH çevrimidir ![]() ![]() İnsan = Lâ, Akıl = ilâhe, Aşk = illâ, ALLAH (celle celâluhu) = ALLAH'tır ![]() ![]() ![]() Hayat Tevhidimiz ![]() ![]() ![]() Aşk : Tecellî Tezgâhında; Tevhid'in "Nasrullahi ve'l-Fethû" terennümüdür… Aşk bir çile çiçeğidir Çile Çölün gerçeğidir Aşkın tırtıl-kelebeği Âşık ipek böceğidir ![]() ![]() Ebû'l-Huseyin Nûri (ö :hicrî 295/milâdî 908) : "Ben ALLAH'a âşığım, O da bana âşık" deyince dövülüp sürülmüştür ![]() Küfrüne, katline hükmedilmiştir ![]() Son anda kurtulmuştur ![]() Aşk - Âşık - Maşuk yerine Hub - Habib - Mahbub da kullanılmıştır ![]() Kuşeyrî : "Âşıklar sözlerinden dolayı kınanamaz!" demiştir ![]() Sêrî es-Sakâti : Bir kimse : "Ey ben olan SEN!" diyecek kadar benliğini sevdiğinde eritmedikçe muhabbeti tam ve mükemmel olamaz!" demiştir ![]() Aşk : Baş bağına boyun eğen ve çök denilen çöle çöken dosd devesidir ![]() Hallâc-ı Mansur aşkı, pervâne ve mum misâliyle anlatmıştır "Kitabü't- Tavâsin" de ![]() Pervânenin mum ışığını görmesine ilme'l-yakîn, yaklaşıp ısısını sinesinde hissetmesine ayne'l-yâkin, içine dalıp yanıp kül olmasını da hakka'l-yâkin olarak anlatmıştır ![]() İdamında elleri kesilince kanını yüzüne sürüp : "Aşk ile kılınacak iki rekât namazın abdesti âşık kanıyla alınmazsa sahih olmaz!" demiştir ![]() Şehîd-i Aşk'ın kanı, yer yüzüne "ALLAH (celle celâluhu)" yazmıştır ![]() ![]() ![]() Çile çarmıhının can kurbanlarındandır ![]() Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'den hadis-i kudsi : "ALLAH (celle celâluhu) : "Ben gizli bir hazine idim, bilinmeyi istedim ve bu yüzden âlemi yarattım ![]() ![]() Bilinmekten maksad mârifet, istemekten maksad muhabbet, muhabbetten maksad ise AŞK'tır ![]() Tüm sevgilerin, muhabbetlerin ilk ve hakiki kaynağı HAKK (celle celâluhu) dur ![]() Biliyorsunuz ki biz bu yola; "İnsan - Akıl - Aşk (nakl ve Resûlullah (sav)) ve ALLAH (celle celâluhu)" denklemini açıklamak ve anladığımız kadar anlatmak üzere çıktık… Dört bilinmiyenli dördüncü dereceden tevhid denklemini çözmeye azmimiz, gerisini ise RABB'ımız (celle celâluhu)'ya tevekkülümüz vardı ![]() ![]() ![]() Bu iş ise yüce ve sarp bir dağa tırmanmaya benzer ![]() Bizzât bilirim dağa tırmanmanın ne olduğunu ![]() ![]() ![]() Dağın eteğinde herşey yerli yerinde ve boldur ![]() Şehirler, kasabalar, köyler ve binlerce insan ![]() ![]() ![]() AŞK için neler söylenmiş, yazılmış ve yaşanmış neler! ![]() ![]() "Âşık Yûnus mâşukuna vuslat bulunca mest olur!" Diyen Yûnus Emre, ![]() "Gâh çıkarem gök yüzüne seyrederem âlemi Gâh inerem yeryüzüne seyreder âlem beni" Dedi diye derisini yüzdüren Nesimî, Leylâ-û-Mecnun'un Fuzûli'si ![]() ![]() ![]() Sayısız âşıklar kervânı ![]() ![]() ![]() Şiirde, şarkıda, şe'ende, şuhûdda aşk ![]() ![]() ![]() Aşk; anlatılamayan yaşanılınca anlaşılan bir oluştur ![]() ![]() ![]() Duyuş olanı mecâzî, oluş olanı hakikidir ![]() Âşıklar, Aşkın şerefiyle şâhidlerdir ![]() İlâhî aşk : tevhidî bir tutku, Belâ' Bazarındaki rızadır ![]() Aşk : ALLAH boyasıyla boyanmak için çile çöllerindeki Muhammedî seyr-ü-sülûk sırrıdır ![]() "ALLAH'ın rengiyle boyandık ![]() Beyânıyla uyananlar ve boyananlar ![]() Aşk : Muhammedî Makam-ı Mahmud meziyetine haiz oluştur ![]() Aşk : Sevgi ve fazîlet frekansını Muhammedî kılıştır ![]() Aşk : Zerrelerdeki zuhûrat zevkini meşktir ![]() Aşk : Parmak izi gibi zâtîdir ![]() Aşk : Dâirenin adıdır ![]() ![]() Aşk : Çapı sıfır olan Akdes Noktasındaki sırr-ı sıfır serüvenidir ![]() Aşk : "ASL"a duyulan sonsuz arzu ve sızısıdır ![]() Aşk : Gönüldeki gölgesizlik güzelliğidir Aşk : "AN"ın "ZAMAN" oluş şe'eni neş'esini yaşayıştır ![]() Aşk : Yedi cehennemin pişirdiği sekiz cennet aşıdır ![]() Aşk : "HEP"in nişansız "HİÇ"e İlâhî ve fıtrî iltifatıdır ![]() Aşk : Tevhid tavafında, dönendeki niyâz döngüsü ve dönülendeki naz dengesidir ![]() Aşk : Çekirdeğin çevresindekilerin çilesidir ![]() Aşk : Arzuyla alış-veriş ve rızayla gidiş-geliştir ![]() |
![]() |
![]() |
|