![]() |
Sen Vardınya Ya Resullallah [ Şiir ] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Vardınya Ya Resullallah [ Şiir ]Sen Vardınya Ya Resullallah [ Şiir ] Hakkında Sen Vardınya Ya Resullallah [ Şiir ] Ya Rasulallah! İlk önce Hz ![]() İki kaşının ortasında Bir münevver parladı ![]() Sonra başını kaldırdı Hz ![]() ![]() Arş'ta Ahmed, Arz'da Muhammed ![]() Sen olmasaydın Kâinâtı yaratmazdı Rahmet ![]() ![]() ![]() Ve cennetten çıkarıldı Hz ![]() ![]() Münâcâtında Yine sen vardın Ya Rasulallah! “Ya Rab!” diyordu, "Beni sevgilin, Habib’in, Rasul’ün Hürmetine affet ![]() Mukaddes duaya cevap ise; “Ya Adem! O ![]() ![]() ![]() En hayırlısı ![]() ![]() ![]() Değil mi ki; Benden O’nun hürmetine af istedin Suçunu bağışladım ![]() Senin nurun ya Rasulallah, Şûbelerin en hayırlısına En pakına geçerek geldi, Taşıyıcıların hepsi temizdi ![]() En temizine nakledildi Abdullah; Ahiriydi ![]() Ve Amine ![]() ![]() ![]() Abdi Menafoğlu Vehb’in kızı Amine ![]() ![]() ![]() Soylulukta en engin, Manaca en emin Amine ![]() ![]() ![]() Sana iki aylık gebe, Abdullah ise Cenazesi Medine'de ![]() ![]() ![]() Sene 571 ![]() Nisan ayının yirminci günü ![]() Pazartesi sabaha doğru Mekke ufukları ağarıyordu ![]() İran kisrasının on iki burcu, Çökün! ![]() ![]() Ahmet geliyor, Taberiye gölü, Yerin dibine geç! ![]() ![]() Muhammed geliyor ![]() Bin yıldır yanan ocaklar Sönün! ![]() ![]() Bu aleme rahmet geliyor ![]() Efendimiz; Fahri kâinat geliyor ![]() Halime'nin şefkatinde, Abdulmuttalib'in merhametinde, Ebu Talib'in himayesinde, Yine sen vardın Ya Rasulallah! Memuriyetin Gökten gelen Devlet'in Derken Başladı İslam'a gizli davetin ![]() Hak yoluna giden izcilerin, Ne olur Ya Nebi, Bizi de alsınlar içine Bu kutsal görevin! Yanında Sıddık-ı Ekber ![]() İşte emir: "Sana emredileni açığa ser!" Karşında duramazlar artık Ey Nebi, Bu azgın dişliler! İslam davası Ya Rasulallah, "Sağ elime şemsi, Sol elime kameri verseler de, Bu davadan vazgeçmemi söyleseler de, Ben de öleceğimi bilsem Yine vazgeçmem ![]() Ne mübarek, Ne ulvi! Zira; Seni yaşayanlardan Büyüklerden biri; "Gözünde ne cennet sevdası, Ne cehennem korkusu, Cemiyetin imanını kurtarayım yeter" Derken Kalbi İslam için atıyordu Çünkü "davan" Onun kalbinde de vardı, Ya Rasulallah! İslam’ın ilk büyük harbi Ve İslam kılıcının ilk sesi Bedr gazvesi, Sağa, sola, ileriye Kılıç sallayan müslümanlar, Kimdi yanlarındaki Beyaz giysili insanlar? Müşriklerin düşen başlarında, Ve gazvenin kazanılmasında Senin attığın bir avuç kum vardı Ya Rasulallah! İslam’ın büyük imtihanı Ve müşriklerin Bedr intikamı Uhut gazası ![]() ![]() ![]() Okçular "Bu yerden ayrılmayın" emrini aldı, İşte imtihan harbi başladı ![]() Küfür safı yerinden oynatmıştı Sanki gaza kazanıldı ![]() ![]() An o an ki, Nebi'nin sözü sadece Bir iki okçuda kaldı ![]() Ahh! Hz ![]() Hint’in elinde misin şimdi? Ciğerini mi çiğniyor, O azgın dişleri? Gök kubbe görmüş mü Böyle bir cinayeti? Yaşla doldu Nebi'nin gözleri ![]() ![]() ![]() Hicretin beşinci yılı Şevval ayı, Küfür ehli topladı On beş binlik alayı ![]() Allah Rasulü Kabul etti hendek kazmayı ![]() Bin kişi yedi On beş kişilik taamı ![]() Tuzla buz etti Hendekteki kayayı ![]() Ve bir kum fırtınası, Müşrikler dayanamadı ![]() Hepsi bir yana dağıldı, Engel tanımaz oldu İslâm davası ![]() Artık İslam Pürüzsüz bir düzlükteydi ![]() Allah Teâlâ, Rasulüne; "Artık bütün işin beni hamdetmek Beni tenzih etmek, mağrifet dilemek" Yoksa! ![]() ![]() Yoksa! Gidiyor musun? Ey Nebi, Neden bu veda Haccı? Neden parmağını kaldırıp Şahid ol ya Rab diyorsun? Neden Hz ![]() Mescidin önü Neden bu kadar kalabalık? Bu haykırış da ne, Abdullah bin Enes neden bayıldı? Hz ![]() "Kim Allah Rasülü öldü derse Paramparça ederim" diyor? Hiç der miyiz ey Nebi, Senin değerini bilmek için Yaratılmışken, Sana hiç ölmüş der miyiz? Hani, Uhud harbinden sonra Vahşi, müslüman olduğunda, "Ne sen bana görün Ne ben sana görüneyim" demiştin ![]() Vahşi hasret kalmıştı Ufacık tebessüme ![]() Sesini işitince, Bekledi çok zaman, Bir gün Allah Rasulü "Artık görünebilirsin" der mi diye ![]() ![]() ![]() Vahşi gibi olamasak da Hasretiz sana Ey Nebi! Doğarken “Ümmetî!”, Mekan değiştirirken “Ümmetî!” Dediğin bu insanlar, Hasret sana Hiç görmeseler de ![]() Şefaat etmeni istiyorlar Ey Nebi, İçlerinden Amin dilekleriyle! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|