![]() |
Cennet Sakinleri Cennette Sizi Bekliyor !! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Sakinleri Cennette Sizi Bekliyor !!Cennet Sakinleri Cennette Sizi Bekliyor !! Hakkında Cennet Sakinleri Cennette Sizi Bekliyor !! Kolsuz, ayaksız, kanatsız kalmış bir kuştur yetim ![]() Ağlar, yanaklarında kurur gözyaşı ![]() Acıkır, midesinin konserini dinler kendisi ![]() Duvar diplerinde çizer, yalnızlığın resmini ![]() Boynu bükük olmayı en iyi onlar bilir ![]() Masumiyet en çok onlara yakışır ![]() Şefkate en çok onların ihtiyacı vardır ![]() Zemheride sevgisizliktir onları üşüten; soğuk değil ![]() İşte öyledir yetim? Arkadaşlarının arasında arkadaşsız; kalabalıkların içinde yalnız? Böyle bir yetimi buldunuz, gördünüz mahallenizde, sokağınızda, sınıfınızda, okulunuzda ![]() Sofranızdaki, çantanızdaki yiyeceklerinizi paylaştınız onunla ![]() Evinize, sofranıza çağırıp sıcak bir çorba içirdiniz ona ![]() İyilik kanatlarınızın altına aldınız onu, kalp sıcaklığıyla ısıttınız yanaklarını ![]() Yalnızlık sarayının billur odalarından çekip alarak oradan kurtardınız onu ![]() Müjdeler olsun size! Ne mutlu size! İşte bir muştu size! Sahabe efendilerimizden İbn-i Abbas (ra) anlatıyor: Allah Resûlü (s ![]() ![]() ![]() - Kim Müslümanlar arasından bir yetim alarak yiyeceğinden ve içeceğinden yedirirse, affedilmez bir günah işlememişse, Allah onu mutlaka Cennet'e koyacaktır ![]() Böyle güzel bir işi yapmışsanız müjdeler olsun size! Ne mutlu size! Akrabalarınıza, komşunuza, annenize, babanıza, konu komşunuza, hısım akrabanıza bir gül gibi sunulacak bir haber işte ![]() Siz de olabilirdiniz gözyaşıyla üşüyen ![]() Siz de olabilirdiniz bayramın anlamını unutan; hatta hiç bilmeyen ![]() Biliyorsanız şükredin ![]() Biliyorsanız aralayın cennetin kapısını ![]() Aralayın kapılarınızı sıcak sofralarınızda bir yetimi ağırlamak için ![]() O zaman Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() Böylesi bir sevaba nail olmak için adım atmamışsanız, halâ fırsatınız var demektir ![]() Yetimler, garipler, kimsesizler sizi bekliyor bir yerlerde ![]() Cennet sakinleri de Cennet'te sizleri? |
![]() |
![]() |
|