![]() |
Allah Bir Kulunu Seviyorsa !! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Bir Kulunu Seviyorsa !!Allah Bir Kulunu Seviyorsa !! Hakkında Allah Bir Kulunu Seviyorsa !! Allah bir kulunu seviyorsa ![]() ![]() ![]() Bostan Çelebi, Anadolu evliyasındandır ![]() ![]() Bir gün sordular bu zata ![]() - Allahın bir kimseyi sevdiğinin alameti var mıdır? - Vardır tabii ![]() - Nedir o? - O kimse hep hayırlı işler yapar ![]() - Sevmediğinin alameti var mı? - Elbette ![]() - O nedir hocam? - O kimse de, ne dünyaya ne de ahirete faydası olmayan işler yapar ![]() ![]() *** Bir gün sordu birisi: - Hocam, ben malımın artmasını istiyorum, ne yapayım? Öyleyse vereceksin Buyurdu ki: - Yediğinden ve giydiğinden dağıt fakirlere ![]() ![]() Adam şaşırdı ![]() - Hocam anlatamadım galiba ![]() - Hayır, iyi anlattın ![]() - İyi de hocam, ben malımın artmasını istiyorum, azalmasını değil ![]() Buyurdu ki: - Tamam işte ![]() ![]() Adam iyice şaşırmıştı ![]() - Verirsem artar mı? - Evet ya, sen onlara verirsen, Allah sana daha çok verir ![]() Kabir azabı haktır Bir gün de “Kabir azabı”nı anlatıyordu ![]() Buyurdu ki: - Kabir azabı haktır kardeşlerim ![]() ![]() Sordular: - Kimlere yapılır bu azap? - Daha çok üzerine idrar sıçratanlara ve insanlar arasında söz taşıyanlara yapılır ![]() - Ne kadar sürer hocam? - Müslümanın kabir azabı en fazla “bir hafta” sürer ![]() ![]() - Cuma günü ölmüşse? - O zaman hiç kabir azabı görmez ![]() - Ya kâfirler hocam? - Onlara devamlıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|