![]() |
Diğer Gözüm De Bir Darbe İstiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Gözüm De Bir Darbe İstiyorDiğer Gözüm De Bir Darbe Istiyor Hakkında Diğer Gözüm De Bir Darbe Istiyor Mekke günlerindeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mekke'ye yaklaştıklarında sevinçleri kursaklarında kalır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisi için himaye arayanlardan biri de Osman bin Maz'un'dur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu rahat hayat Osman'ı rahatsız etmektedir ![]() ![]() ![]() –Ey Kureyş topluluğu! Ben Velid bin Muğire'nin himayesini ona iade ediyorum ![]() Haberi alan Velid şaşırmış, Osman için üzülmüştü ![]() –Bugünden sonra uğrayacağın eziyetlere karışmam ![]() Bu hadisenin üzerinden iki gün geçmişti ki; Kâbe'de Kureyş ulularının bulunduğu bir ortamda devrin büyük şairlerinden Lebib bin Rabia kasidelerini seslendiriyordu ![]() "Muhakkak ki Allah'tan başka her şey batıldır ![]() –Doğru söyledin, diye haykırdı ![]() ![]() ![]() –Şimdi yalan söyledin ![]() ![]() Şair Lebib bu sözü işitince, morali bozulmuş ve sinirlenmiştir, Kureyş müşriklerine sitem eder ![]() Lebib: –Görüyorum ki sizin meclislerinin bozulmuş, geçmişte böyle değildi ![]() Velid bin Müğire: –Ey Kureyş! Biliyorsunuz ki; Osman benim himayemden çıkmıştır ![]() Osman bin Maz'un: –Ben Rabbimden başka kimsenin himayesinde değilim ![]() Orada bulunan Müğire oğullarından biri hışımla oturduğu yerden kalkarak, Osman'ın gözüne şiddetli bir yumruk indirdi ![]() Bu durum en çok Velid binMuğire'yi sevindirmişti ![]() Velid Bin Müğire: –Gördün mü başına geleni? Benim himayemde olsaydın, böyle bir muameleye uğramazdın ![]() ![]() Osman bin Maz'un: –BENİM DİĞER GÖZÜM DE ALLAH İÇİN BİR DARBE YEMEYE HAZIRDIR |
![]() |
![]() |
|