![]() |
Bende Bir Filistin'im |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bende Bir Filistin'imBende Bir Filistin'im Hakkında Bende Bir Filistin'im ![]() Doğar doğmaz bir İsrail askeri gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci gördüğüm insan annemdi, ama o donuk gözlerle gökyüzüne bakıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annem İsrail barikatına takıldığı için, hastahane yolunda, çığlık çığlığa öldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son derece soğukkanlı, hatta keyifli bir yavaşlıkla ambulansın her yanını aradılar, aradılar ![]() "Bir şey yok" dedi askerlerden biri komutanına, "ambulans temiz ![]() "Filistinliler'in bulunduğu hiçbir şey temiz değildir ![]() "Lastikleri de söküp bakın!" "Ama durum âcil, anne hayatını kaybedebilir ![]() ![]() Komutan kısık bir kahkaha attı: "Fena mı olur, iki yalelli eksilir dünyadan ![]() ![]() Ambulansın lastiklerini söktüler ![]() Babam yalvardı yalvardı, babama içim parçalandı ![]() ![]() ![]() Amcam yalvardı yalvardı, amcama içim parçalandı ![]() ![]() ![]() Annem inledi, bağırdı, ağladı, yalvardı, anneme içim parçalandı ![]() ![]() ![]() Meğer annem, babam, amcam birer Filistin'miş aslında; daha doğmadan, Filistin'e içim parçalanırmış; bunu çok sonra öğrendim ve öğrenir öğrenmez de bin parçaya bölündüm ![]() Bin parçaya bölündüğüm gün babamın kucağındaydım ![]() ![]() ![]() ![]() "Babacığım! ![]() ![]() ![]() Attığım çığlık benim bile kulaklarıma yabancı geldi ![]() ![]() ![]() ![]() İsrail'e ikinci lânetimi o gün okudum ![]() ![]() On iki yaşına geldiğimde elimde sapan vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Ne elde vardı, ne avuçta; ekmeğe bulamadığımız parayı, silaha nasıl bulacaktık? Bu arada amcamı götürmüşler, işkence etmişlerdi ![]() ![]() ![]() Kudüs sokaklarında "Filistin öldüüü!" diye bağırarak koşuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() "Filistin öldüüü!" Şimdi yirmi yaşındayım ![]() ![]() ![]() ![]() "Ölmedileeer!" diye bağırmak istiyorum, "Filistinler ölmez!" Çünkü Filistin'in yanında olan yüreğimle ben de bir Filistin'im ALINTI |
![]() |
![]() |
|