![]() |
Filistin... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Filistin...Filistin ![]() ![]() ![]() Hakkında Filistin ![]() ![]() ![]() Ölümü düşünerek yatanınız var mı ? Gecenin bir vakti bomba sesiyle uyananınız ? Sizinde çiçekleriniz kanadı mı ? Babanızın elini tuttuğunuz bir anda, Babanız gözlerinizin önünde kurşunlandı mı ? Anneniz, abiniz, kardeşiniz esir alındı mı ? Umutlarınız umutsuzluğa karıştı mı ? Ya mezarlıkta yattınız mı ? Ben çok yattım ![]() ![]() ![]() Çünkü bizim evimizi, yurdumuzu mezarlığa çevirdiler ! Biz ölümle yatar şahadetle uyanırız ! Bizim çiçeklerimiz kanla sulandığından, kan kanarlar ![]() ![]() ![]() Babamı gözlerimin önünde vurdular ! Ailemi esir aldılar ! Umutlarım sanki hiç olmamıştı ! Olamazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü ben FİLİSTİNLİYDİM ![]() ![]() ![]() Huzurumuza her an kurşun sıkılır ! Konuşup haykırmaktan yorulduğumuz için; Sukutumuzla derdimizi anlatmaya çalışırız ; ANLATAMAYIZ ! Yahut biz anlatırız ama kimse anlamaz ! İşte bu çaresizlikle çömeliveririz, Yığılıveririz yerlere ![]() ![]() ![]() Elimize yarım asırlık bir kitap düşer ![]() ![]() Kitabın her sayfasında kanlarımız vardır ![]() Dün şehit edilen Ahmed’ ler dir ![]() Önceki gün şehid edilen Yasin’ ler dir ![]() Ve buyarım asıra kadar böylece gider ![]() ![]() ![]() Sonra o kitapta göz yaşlarımız vardır ! Onurlu mücadelemiz ! Ve, asla ve asla bitmeyen, bitirilemeyen azmimiz ! Çünkü biz ELHEMDULİLLAH MÜ’MİNLERDENİZ !!! Bizim ülkemiz geniş bir hapishanedir ! Biz güneşin ışıklarını beklerken, Tankların namluları bize fener olur ! Biz semada ki kandilleri izlerken, Yaylım ateşi bize yağmur olur ! Biz ay da yıl da hüznümüz dağılmak için denize giderken, Uçaklar bize musallat olur ! Ardlarında küçücük bir kız bırakıp, Tüm aile şehid olur ! Küçük kız çığlıklar içinde dir ! Küçük kızın feryadları yeri göğü inletirken, Zalimler şampanyalar patlatır ! Yanan yürek ! Kanayan ciğer ! Paramparça olan ümitler ! Hiçbiri, hiçbir zalimin umurunda değildir ! Zira onlar zafer sarhoşluğu içindedirler !!! Burası Filistin’ dir ! Burada kan ve gözyaşı vardır ! Gasp edilen toprağın, Çalınan alın terinin adresi buradır ! Burası Filistin’ dir ! Burada yetim ve öksüz çocuklar vardır ! Karalar bağlamış anaların, Masumken tutsak edilen babaların adresi buradır ! Burası Filistin’ dir ! Taşların ağladığı, Yerin çatladığı, Semanın zulme isyandan yarıldığı yer buradır ! Burası Filistin’ dir ! Görmek isteyen görsün ! Görmezden gelmek isteyen gözlerini yumsun ! Gözlerini bu vahşete yumanlarsa; Milyar kere KAHROLSUN !!! Burada görmezden gelinmeyecek kadar büyük acılar ![]() Zulümler, haksızlıklar var ! Buranın adı : FİLİSTİN !! |
![]() |
![]() |
|