![]() |
Zaman, Eşyaya Değil, İnsana Yatırım Yapma Zamanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zaman, Eşyaya Değil, İnsana Yatırım Yapma ZamanıZaman, eşyaya değil, insana yatırım yapma zamanı Hakkında Zaman, eşyaya değil, insana yatırım yapma zamanı "Yıllarca memuriyet yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdiki memurların "tayinim çıkacak" diye ödleri kopuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstekler büyük, maaş küçük ![]() ![]() ![]() Her eşyanın üzerine sanki "ihtiyaç" etiketi yapıştırılmış ![]() ![]() ![]() Ben evlendiğim zaman bulaşık makinem, büfem, mobilyam yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi yazıyı okuyan gençler diyecekler ki: "Hocam böyle kız bu zamanda nerede?" Ümitsizliğe kapılmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençlere tavsiyem, güzelliğe bakmasınlar ![]() ![]() Daima yükseğe, daima güzele, daima iyiye sevk edilmesi lazım gelen Müslüman'a, ibtidâi orman hayatı yaşatılması isteniyor! Sohbetlerde, derslerde, yazılarda büyük hedefler gösteriliyor; Allah rızası, ebedi saadet, Peygamberimiz'in şefaati, hizmet, himmet vesaire ![]() ![]() ![]() Fiili hayatta hedefler küçülüyor; ev, mobilya, halı, koltuk, araba, çocukların çeyizi ![]() ![]() ![]() Sonra da diyor ki: "Ben, cennete gitmek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Eşyaya itibar, camilerde de kendini gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, kıyamet alametidir ![]() Talebe okutmayan, Kur'an kursu yaptırmayan, kolej yaptırmayan, dershaneye yardım etmeyen cemaat, camilere milyonları yatırıyor ![]() Şimdi cemaat yetiştirme zamanıdır ![]() ![]() Bir burs, insana yatırım yapmak için kâfidir ![]() ![]() Biz bu dünyaya mal biriktirmek için gelmedik! Elimizdeki malın, eşyanın hakkını veriyor muyuz? Zekatını veriyor muyuz? Yoksa sadece onlara bekçilik mi yapıyoruz? |
![]() |
![]() |
![]() |
Zaman, Eşyaya Değil, İnsana Yatırım Yapma Zamanı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zaman, Eşyaya Değil, İnsana Yatırım Yapma Zamanıİflas Ve Mutluluk Günlerden bir gün Atalay isminde bir adam vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|