![]() |
Ölüm Gelince [ Şiir ] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölüm Gelince [ Şiir ]Ölüm Gelince [ Şiir ] Hakkında Ölüm Gelince [ Şiir ] ÖLÜM GELİNCE Ey Azrail, gözlerim fersiz, sözlerim yersiz, Ecelim gelir gelmez, yakaladın habersiz? Keşke birkaç yıl önce, bir haber gönderseydin ![]() Rüyalarıma falan bir kez giriverseydin ![]() Mal mülk sevdası ile dünyadan kopamadım ![]() Çok özür diliyorum, hazırlık yapamadım ![]() Alamadım yanıma para pul, ne de bavul ![]() Uyudum horul horul, ne zil duydum, ne davul ![]() Yaşım yetmiş olsa da, kanım hep fıkır fıkır, Bu cümbüşlü âlemi, gönlüm nasıl bırakır? Derler de inanmazdım, yaş yetmişse iş bitmiş ![]() Anlamadım bunca yıl nasıl da geçip gitmiş Lütfen birazcık bekle, sana yalvarıyorum ![]() Eceli tehir için, bir çare arıyorum ![]() Yıkıldı hep düşlerim, yarım kaldı işlerim ![]() Altından olacaktı, şu protez dişlerim ![]() Seneler sonra ancak, voleyi vurabildim ![]() Hortumlar sayesinde, ayakta durabildim ![]() Gayet ucuza sattım, şerefin kilosunu, Ancak böyle kazandım, şu uçak filosunu ![]() Çocuklarımın hepsi, birer vampir yarasa Ölmemi bekliyorlar konmak için mirasa Arkamdan dökülecek, iki damla gözyaşı ![]() Dikilecek belki de, yaldızlı mezar taşı ![]() Katafalka koyarak cenazem kokutulur Kırkıncı günü diye mevlitler okutulur ![]() Musikiyle karışık, bir ilahi aryası ![]() Mevlit bitince başlar, dedikodu furyası ![]() Düzenbaz kodamanlar, köşeleri döndüler Bir yoksuldan indiler, ötekine bindiler İrtica yobaz diye yaygara tutturdular Dine afyon diyerek, bizlere yutturdular Düzenin kuklaları ekranlara çıktılar İlâhiyat adına, dinimizi yıktılar ![]() Âlim zalim karıştı, renkler hiç seçilmiyor, Her yer mezhepsiz dolu; zındıktan geçilmiyor ![]() Bu cinnet kervanına, nice prof katıldı ![]() Ne vicdanlar satıldı, din sokağa atıldı Dünyayı gezdim ama, daha hacca gitmedim Alnım secde görmedi, hiç ibadet etmedim Dinden habersiz nefsim, olmadı hiç terbiye Haram falan dinlemez; tutturur hep ver diye ![]() Çok gafil yakalandım, hazırlığım hiç yoktu, Dini öcü bilirdim, camiye karnım toktu ![]() Ecel gelip çatınca, katiyen beklemiyor ![]() Vade dolunca artık, saniye eklemiyor ![]() İşte bunlar boş geçen, bir ömrün hikayesi ![]() İbret alanlar için, pişmanlığın son sesi ![]() |
![]() |
![]() |
|