![]() |
Efendimiz(S.A.V)Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efendimiz(S.A.V)ŞiirlerEfendimiz(s ![]() ![]() Hakkında Efendimiz(s ![]() ![]() BEN SENİ GÖRMEDEN SEVDİM Yorgun gecelerde titreyen, Bir yetim bir öksüz yüreğimle sevdim Seni ![]() Ey gönül bahçemde büyüttüğüm nazlı çiçek Ey sevdamın adı, aşkın gerçek anlamı Bu hasret bu gurbet söyle, söyle ne zaman bitecek Ben Seni görmeden sevdim Yolunu gözledim bir Medine sabahı Ellerimde güller, güllerki kokunu aldığım Kokunu alıp yandığım, yanıp yanıp ağladığım Ben Seni görmeden sevdim Gözlerini gözlerime deydir Efendim, ellerini ellerime Sevmeyi Senden öğrendim ilkin Sevilmesi gereken her şeyi Senden Şefkat Seninle mana buldu Buz çöllerini Seninle aştım Abı-hayat sundum sıcak ikliminde Gözlerini gözlerime deydir, ellerini ellerime Efendim Ben Seni görmeden sevdim Bahar yüzlü insanlar bildim etrafında pervane Onlardan biri olmak istedim hep, her emrine amade Seninle yaşamak, Seninle ölmek, Seninle ağlamak ve Seninle tebessüm etmek Aynı sofrayı Seninle paylaşmak istedim Ama en çok Seni, Seni görmek istedim Göremesemde! Ben Seni görmeden sevdim Kokunu aldım güllerden Ben Seni görmeden sevdim Adını andım yürekten Sevgiliii, en Sevgiliii Görmeden, görmeden sevdim ben Seni ey Sevgili Ben Seni görmeden sevdim Veysel Karani sabrıyla büyüttüm sevgimi Yüzünü yoldaş ettim Kah yeller gibi estim Yemende Kah mecnun gibi düştüm çöllere Bil ki ölüm kapımı çalıp geldiğinde Ne zaman? Nasıl? Kim bilir nerede ? Ben Seni görmeden sevdim Rüyalarım var Sana dair Özlemlerin var Sana Al yüreğim senin olsun Sultanım Uyandır beni aşka Ey gülü vefa, Ey rahmet sağanağı Yağmur yağmur, tane tane düştünde gönlüme Kurak topraklarım hayat buldu gelişinle Ben Leyla çölünde seraplar gördüm çok zaman Boş hülyalara daldım kayboldum Su içtiğim pınarlara ateşler dokundu Ben aşkımın hicranını sırtımda taşıdım Ben Seni görmeden sevdim Seni görmeden seven milyonlarca sevdalı gibi En berrak duyguları besledim Sana, en nadide hisleri Gell Efendim, al götür beni uzaklara Düşmeden gülüm tuzaklara Gözlerimde yaş akar durur Bu ayrılık beni yakar vurur Gözlerini gözlerime deydir Ellerini ellerime Efendim BEN SENİ GÖRMEDEN SEVDİM ![]() ![]() ![]() Arzu halim var Ya Resul Rabbimin en güzel kulu Sevgililer Sevgilisi Seçkinler seçkini Dertlerimin devası Zindanımın nuru Sen saraydasın Ben zindanda Zindanım çok karanlık Korkuyorum Ya Resul Annesini kaybeden bir çocuk, Korkusu var yüreğimde Yüreğim sana muhtaç Ya Resul Bir bakışını Bir gülüşünü görsem Yıkacağım zindanımın duvarlarını Sana muhtacım Ya Resul Zindanımın penceresinden Sadece senin sarayın gözükür ![]() O saray ki her iki alemi süsler Sarayının ışıkları vurur zindanıma Sarayının kapısında Nice seçilmişler durur Baş çıplak, ayak çıplak Hepside senden şefaat ister Arkana bir dönsen Bir gülüşün, bir bakışın Bütün dertlerimin devası Sana muhtacım Ya Resul Zindanımın penceresinden Sadece senin sarayın gözükür Bir gece geliversen Giriversen rüyama Ne olur Ya Resul Hilal kaşlarını Deruni bakan gözlerini Görsem Öpsem, öpsem Ellerini doyasıya öpsem Razıyım sarayının dilencisi olmaya Seçkinlerinin ayakları altında kalmaya Daha çok ağlasam Daha çok yalvarsam Gelir giriverir misin rüyama Gözüm arar, gönlüm arzular seni Bekliyorum Ya Resul Karanlıkta yolunu kaybeden Bir geminin yıldızları, Toprağı kuruyan köylünün Yağmuru beklediği gibi Bekliyorum seni Ya Resul Hiç olmazsa perdenin kenarından Göz ucuyla bir lahza baksan ![]() ![]() ![]() Zindanım bir an dahi aydınlansa Sana muhtacım Ya Resul Zindanımın penceresinden Sadece senin sarayın gözükür Sakalım sarığım cüppem yoktur ![]() Cesedimde bir iz bulamazlar sevgine dair Açsalar kalbimi Hasret denizine ulaşırlar ![]() Bu zindanda derbederim Başım çıplak, ayağım çıplak Sana muhtacım Ya Resul Zindanımın penceresinden Sadece senin sarayın gözükür ![]() Sensiz her gecemin şafağı karanlık Her kışımın baharı, sonbahar Hasretim dermanımı tüketti Özledim seni Ya Resul Gel rüyama gecemi aydınlat Pamuk ellerinle okşa beni Ya Resul Hasan’ını okşar gibi Hüseyin’ini okşar gibi Sev beni Ya Resul İbrahim’ini sever gibi Fatıma’nı sever gibi Sana muhtacım Ya Resul Zindanımın penceresinden Sadece senin sarayın gözükür Rüyada bile görsem seni Yıkılır zindanımın duvarları Yıkıversen duvarlarımı Sarayına alıversen de, Kıtmir’in olsam bahçende Sana muhtacım Ya Resul Zindanımın penceresinden Sadece senin sarayın gözükür Yıllardır bekledim ![]() Duvarlarıma hep senin ismini kazıdım ![]() Dedim ![]() Bekliyorum Ya Resul Gözlerim ıslak Yüreğim yanık Zindanımın penceresinden Sadece senin sarayın gözükür Sana muhtacım Ya Resul Muhammed Mustafa (S ![]() ![]() Toplansın yürekler Allah aşkına, Gören zalim gözler dönsün şaşkına, Gönüller sel olup gitsin taşkına, Muhammed Mustafa sevdası ile Zikirler coş edip diller ağlasın Bülbülün aşkından güller ağlasın Aksın göz pınarı seller çağlasın Muhammed Mustafa sevdası ile Yükselsin alevler gönülde hardan Vazgeçilsin biraz dünyalık yardan İçilsin badeler manevi bardan Muhammed Mustafa sevdası ile Yücelsin göklere tekbirler yerden Koşalım menzile tan vakti erden Geçelim bedenden geçelim serden Muhammed Mustafa sevdası ile Dıştaki ten özün aynası olsun Kibir iflas edip benlik son bulsun Cümle gönüllere muhabbet dolsun Muhammed Mustafa sevdası ile Dervişçe dolanıp hırka giyerek Helalden kazanıp helal yiyerek Sol yanlar çırpınsın Allah diyerek Muhammed Mustafa sevdası ile Sevgiliye Adanmış Sözler Ey Dildârım, dilâverim, dilarâm; muhabbetinle dilhûnum, dilbesteyim, dilşâdım ![]() Aşkımı anlatmaktan bizârım ![]() ![]() Aşkın kendisi mektupken âşıktan mâşuka, aşkı mektuba sığdırmak kimin haddi ![]() Aşk, aşk mıdır yaşanmıyorsa, söyle! Aşk demek şimdilerde şöhret, mal, mülk demek olmuş ![]() İnsancıkların elinde vefasızlığın adı olmuş aşk ![]() Sen ki bu aşklardan berisin efendim ![]() ![]() Bir deli aşk ki, Leyla’nın leyl saçlarının, leyl gözlerinin ardında Mevlasını bulan ![]() İki gözümden kıymetli, şefkatli, gül-i râna canım Efendim ![]() Aşkına biçâre talipken, gayri amacım yoktur ki bu saadet, dünya servetlerinden üstündür ![]() Servet nedir ki gülümsemeniz güneşlere bedelken, üzülmeniz arzı titretirken ![]() ![]() ![]() Ayağınızın altında bir parça toprak olabilme şerefi için milyonlarca mahbublarınız bekleşirken, kapında boynu bükük bir dildâde olmak yeter de artar bile ![]() Aşk dokunmak değil, muhabbeti kalpte dokumaktır Efendim ![]() Aşk yazılmadan okumak, aşk söylenmeden işitmektir Efendim ![]() Sizden muhabbetinizi istemek haddim değildir lâkin, gönül ferman dinlemiyor Efendim ![]() Ey efendiler Efendisi, Ey kainatın muhabbeti için halkolunduğu gerçek dost, mahbup, sevgili ![]() ![]() ![]() Firakınla bu dünya çölden başka nedir ki? Ancak vuslat hayali ile ruhum yemyeşil bir vâhadır Efendim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efendimiz(S.A.V)ŞiirlerEy Nebi Sevdirdi Seni bana her şeyden artık felek, Varsın kebap olsun sinem tâ subh-i haşre dek; Meftûn-u hüsnün gibi, belki de bilmeyerek Yüzüm izinde dolaşıyorum eğilerek ![]() ![]() ![]() Açıp sineme bak ateşi emelindendir, Gözlerimden akan yaş gönlümün rengindendir; Derdim hadden efzün olsa da derman Sen’dendir; Ne olur tut elimden bu da benden diyerek ![]() ![]() Yıllar var ki yoldayım hiç rahatım kalmadı, Düşe-kalkayım hep seyre tüka tim kalmadı; Perişan hülim ümid vuslatım kalmadı, İltifât et ki bana sırf ilti fütın gerek ![]() ![]() Doğ gönlümün içine onu ney gibi inlet ![]() Duyduklarınrn esrürını bana da dinlet ![]() Yârâna güller sunarken Kıtmiri de yâdet ![]() Ak ufkuna uymayan her hâlini bilerek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efendimiz(S.A.V)ŞiirlerGELİRMİSİN EY NEBİ? Ey Nebi! Bizi kime emanet edip gittin, öbür aleme, Sensiz biz ne yapariz? Bilmezmisin ki, biz sensizlikten korkariz ![]() ![]() Ey Nebi! Yusufun kuyusundaki suya, Geceye ve geceyi bürüyen gündüze, Günese, aya ve yildizlara, Örümcege ve güvercine, Yüzlere serptigin bir avuc topraga, Uhuda ve okcular tepesine, Günde bes kere ulu yaradana acilan günahkar ellere, Ve 1400 yil sonra Sensizligin hasretiyle, Gecenin bir siyahinda, seccadesinin üzerinde, Sana aglayan bir cift göze And olsun ki Sensizlik hasretine dayanacak gücümüz kalmadi ![]() ![]() Ey Nebi! Yalvarsak geceler boyu, Aglasak, Inlesek ![]() ![]() Tutup bütün yildizlari yollarina sersek Ve elimizde dünyanin bütün gülleri ile Dualarla, talal bedrularla ![]() ![]() Bir kez daha seni beklesek Gelirmisin tekrar ![]() ![]() Gelirmisin Ey Nebi! Zulümler ve karanliklar icinde bogulmus, Dünyamiza yeniden bir günes gibi dogarmisin ![]() ![]() O sefkatli ellerinle, Silip göz yaslarimizi Gülmeyi coktan unutmus Gece ve gündüz günahlari altinda ezilmis Su bir gurup mücrimi Su bir gurup kendini bilmezi Su bir gurup cakir keyfi Su bir gurup Herseylerine ragmen Ve ayiplarimizi yüzümüze vurmadan Tekrar bagnina basip Bize sultanlik bagislarmisin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efendimiz(S.A.V)ŞiirlerGül kokuna hasretiz Ya Muhammed, bu gece teşrif ettin dünyaya Gelişinle son verdin ,karanlık heyulaya ![]() Ne zulmetler son buldu,Kisra ateşi söndü Sayenizde efendim,karanlık ,güne döndü ![]() Emaneti koruyan,Muhammedül-emindin İtimadın kalesi,Sen en sağlam Yemindin ![]() Yetimdin,kimsesizdin,kimsesizler kimsesi Şefkatle uzanan el,Hak yolunun gür sesi ![]() Allah,Kitap bilmezdik,Karanlığı severdik Doğru yola gelmezdik,Put`umuzu överdik ![]() Nefislerin mahkumu zincirli kölelerdik Senin nurlu yolunda,şükür kulluğa erdik ![]() Allah gönderdi Seni, beşer şaşmasın diye Bir daha sapkınlaşıp,haddi aşmasın diye Habibullah Muhammed son Nebi,son Peygamber Gel,Gör ne hallerdeyiz,sesimize cevap Ver ![]() Unuttuk öğretini,öğretini unuttuk Hakkı yerlere attık,batılı üstün tuttuk ![]() Adı barış dinini ,terörle anıyorlar Ümmetin karanlıkta,ışığı arıyorlar ![]() Herkes kendi halinde kurtarıyor gemiyi Vahşete yollanırken eskitiyor yeniyi ![]() Rehbersin Sen ya Resul,terkettik Hadisini Bıraktık elimizle,BİR ALLAHın ipini ![]() Gül kokuna hasretiz,Ebu cehil hortladı Zalimin zülmü devam,BİR ALLAH tan korkmadı ![]() Yoluna set çektiler,ümmetin gelemiyor Canı kıymetli oldu,yolunda veremiyor ![]() Batılın oyuncağı,ümmetinin hanesi Evimizde gürlüyor,Şeytanların bet sesi ![]() Ezanlar batar oldu,kulaklara ezanlar Küfrü savunur oldu,köşelere yazanlar ![]() Sadece künyelere İslam diye yazıldık ![]() Garip kaldık ya Resul,haramlara ezildik ![]() Kur`anın ışığında kurtuluşun müjdesi Elbette rehberimiz,Muhammedin gür sesi ![]() Şefaatini gönder umutsuz ümmetine Muhtacız Peygamberim,muhtacız Himmetine ![]() Sen canımdan azizsin,anam babamdan önde “canım arzular seni”,ruhum hapis bu tende ![]() Seni sevmek ya Resul,yolunda yürümektir, Senden habersiz olmak,yaşarken çürümektir ![]() “Cihad “desem ya Resul ,ürkerler kelimeden Kurtar bizi ya Resul,ömrümüz erimeden ![]() Gül kokundan uzakta,ne huzur var ne rahat Bu garip ümmetine,eder misin şefaat? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efendimiz(S.A.V)ŞiirlerRuhum Sana Ruhum sana aşık, sana hayrandır EFENDİM ![]() Bir ben değil alem sana kurbandır EFENDİM ![]() Ecramü felek Levhu kalem mesti nigahın, Medheyleyen ahlakını Kurandır EFENDİM ![]() Mahşerde nebiler bile senden meded ister, Rahmet, diyen alemlere Rahmandır EFENDİM ![]() Kıtmırinim Ey Şahı Rusül koğma kapından, Asilere lutfun,yüce fermandır EFENDİM ![]() Aşkınla buhurdan gibi tütmekte bu kalbim ![]() Sensiz bana cennet bile hicrandır EFENDİM ![]() Doğ kalbime bir lahzacık Ey Nur-i dilara, Nurun ki gönül derdime dermandır EFENDİM ![]() ULVİde senin bağrı yanık aşık-ı zarın, Feryadı bütün ateş-i suzandır EFENDİM ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efendimiz(S.A.V)ŞiirlerSEN kokmayan gül'ü neyleyim Neyleyim SENSİZ baharı SEN doğmayan günü neyleyim Neyleyim SENSİZ ben dünyayı SENİN teninde değmeden gelen yağmuru istemem meltemi istemem SENİ parlayacaksa parlasın yıldızlar SANA yanmayan yıldızı semalarda istemem Bülbüller söyleyecekse SENİ söylesin SENDEN okumayan bülbül olsa dinlemem Özlemim SEN olacaksan yansın yüreğim Sılası SEN olmayan gurbeti istemem vatanı istemem Bir ateş yakacaksa beni kalbimden SENİN aşkının ateşi yaksın SENDEN gayrı bir aşkla kül olursa kalbim Bu kalbi istemem ateşi istemem koru istemem SENİ göremediğim vahalar bedevilerin olsun Ben senin çölünü isterim suyu istemem SANA çıkacaksa durmaz yürürüm Sonu SEN çıkmayan yönü istemem yolu istemem Ben gönüllü bir köleyim kulağımda küpem Kalbini fethedecekse geçerim bin sina'yi birden Yoksa neyime bu fethi istemem Mısır'ı istemem Cihan'ı istemem Ben Sultan Fatihim önündeyim İstanbul'un Yakarım bu şehri yüzünde bir tebessüm için Yoksa GÜL YÜZÜNÜ güldürmeyen Sultanlığı istemem İstanbul'u istemem Ben bir garip Yunus'um yazdığım SENSİN yandığım SEN SENDEN gayrı bir aşka ben kalemi istemem kağıdı istemem Ben SENİN ümmetinim SENSİN benim EFENDİM SENDEN gayrı SENDEN başka EFENDİ istemem SEVGİLİ istemem istemem |
![]() |
![]() |
|