![]() |
Asırlık Şiir [ Şiir ] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asırlık Şiir [ Şiir ]Asırlık Şiir [ Şiir ] Hakkında Asırlık Şiir [ Şiir ] ASIRLIK ŞİİR Bir şiir daha başlıyor ![]() Ama bu, asırlık bir şiirdir ![]() On dört asırlık bir şiir ![]() Peygamber sohbetinin Şiirleşmiş ifadesidir ![]() Şimdi o güne gidiyoruz ![]() Yine bir yolculuğa çıkıyoruz ![]() Yeni bir yolculuğa… Zaman ötesi zamanda Ulvi bir vakitteyiz Ve sanki biz, şimdi Asr-ı Saadetteyiz ![]() İzhir ve celil otlarının o hoş kokusu yayılır ![]() Mecenne sularının sesi gelir uzaktan Şame ve tufeyl dağları ninni söyler sahraya ![]() Herşey uysaldır ![]() Herşeyde nazlı bir gül edası ![]() O’nun edası… Ve O’nun sohbeti ![]() Dinleyenler sahabe topluluğu ![]() Sanki başlarında bir kuş var, Ve sanki o uçmasın diye pür dikkât O’nu dinliyorlar ![]() Aileden, maldan ve amelden bahsediyor ![]() Sohbet bitince Abdullah b ![]() “Ya Rasulallah! Anlattıklarınızı şiir halinde söyleyeyim mi? İzin verir misiniz?” Hz ![]() “Olur ![]() ![]() Ve Abdullah b ![]() ![]() Ailem, yaptıklarım ve ben sanki üç kardeşiz ![]() Ölüm yaklaştığında onları çağırıp konuşan biri gibiyiz ![]() Adam kardeşlerine der ki; “Ölüm kapımı çaldı! Bana yardım edin ![]() Geri dönülmez bir yolculuk başlıyor ![]() Uzun ve güvenilmez ![]() Bu hal karşısında bana nasıl yardım edebilirsiniz?” Malı der ki; “Benden ayrılmadığın sürece Her isteğini yerine getiririm Ama ayrılık olursa aramızdaki dostluk biter ![]() İstediğini benden şimdi al ![]() Çünkü yakında ben, savrulan kumlar arasına katılacağım ![]() Başka insanların olacağım ![]() Beni sonraya bırakma, harca ![]() Hızla yaklaşan ölüm gelmeden, Elini çabuk tut, hayır yap ![]() Ailesi de şöyle der; “Ben seni cidden sever, Seni herkesten üstün tutarım ![]() Gücümü kuvvetimi senin için harcar, iyiliğini isterim ![]() Ama iş ciddileştiğinde senin için ölemem! Ardından göz yaşı dökerim, Yüksek sesle ağlarım, Seni hayırla yâdederim ![]() Cenazende bulunur, Gireceğin kabre kadar, O son durağına kadar, Hasretle tabutunu taşır, Sonra geri dönerim ![]() Sanki aramızda hiç bir şey yokmuş gibi, Hiç birbirimizi sevmemiş gibi, Hiç birbirimizden sevgi görmemiş gibi…” İşte insanın ailesi! İşte desteği ![]() Ve işte gerçek yüzü ![]() Sonra ameli konuşur insana; “Ben, senin kardeşinim” der “Sarsıntıların dehşetli anında benim gibi bir kardeş bulamazsın ![]() Benimle mezarda karşılaşacaksın ![]() Orda seni savunacağım ![]() Hesap günü, ağır gelmesi için gayret gösterdiğin kefeye oturacağım ![]() Beni unutma, değerimi bil! Ben üzerine titreyen merhametli bir öğütçüyüm ![]() Seni hiç bir zaman yalnız bırakmam ![]() İşte senin amelin! Vuslat günü kavuşacağın güzel amellerin!” Abdullah bu şiiri okuyunca, Rasulullah ve arkadaşları ağladılar ![]() İşte o günden sonra, Hz ![]() Ne zaman ki bir topluluğun yanından geçse Kendisini çağırır, şiirini okumasını rica ederlerdi ![]() O da okurdu ![]() Ve yine göz yaşı ![]() Yine çağlayan sahabe yürekleri! Bu şiir asırlık bir şiirdi ![]() On dört asırdır okunan bir şiirdi ![]() Peygamber sohbetinin, Şiirleşmiş ifadesiydi Dursun Ali Erzincanlı |
![]() |
![]() |
|