Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
medet, rab

Medet Ya Rab!

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Medet Ya Rab!

Medet Ya Rab!
Hakkında Medet Ya Rab!

Halbuki bağımlı olan bir insan, müstakil ve hür insan gibi hizmet demez Bağımlılığınız ne kadar çoksa hürriyetiniz o kadar elinizden gitmiş demektir Bir mümin hiç birşeyin bağımlısı olamaz/olmamalı Yeme içme gibi tabii, zaruri ihtiyaçların bile bağımlısı olamaz Yiyeceklerini kifaf-ı nefs miktarınca yer

Yuva insanın zaruri bir ihtiyacıdır O yuvada eş, olmazsa olmaz hayat arkadaşıdır Ahirete giden yolda yol arkadaşımızdır bizim o Bazen biz yolda yürürken kubbedeki taşlar gibi kol kola, omuz omuza dayanırız Ama yuvaperest değiliz Öyle olursa bağımlı hale gelir insan İstenilen performansı koyamaz ortaya, gereken aktiviteyi gösteremez Bağımlılık aslında ruh yapısındaki zaafın ifadesidir, bir boşluktur o İnsan icabında eşi de olsa, annesi-babası da olsa (bunların hukukuna riayetin yanında) hürr-ü mutlak olduğunu ifade etmeli" Ben sadece Allah ın kuluyum" demeli

Bunlar bizim gelen kültürümüzün tezahürleridir Bir başka yerde bulunmakla başkalaşıyorsak şayet, daha değişik bir yerde daha değişik bir başkalaşma ihtimali de vardır Yani bir çeşit başkalaşan her türlü başkalaşabilirEsir olan ise Allah'a tam manasıyla kul olamaz

Bütün bunlar müşahedemizden sızan şeyler Bazen kan gibi damlıyor içime, bazen de bir iğne gibi batıyor kalbime Rahatsız oluyorum tavırdan,referanstan, mimikten, bakışlardan, Allah'ı sadece dudaklarla söylemekten, gönülden gelmeyen seslerden, ses adına ortaya çıkan hırıltılardan

"Muhakkak ki mallarınız ve evladlarınız sizin için imtihandır" İmtihanBu dünyada kaybeden anne babalar ve evlatlar var;kazanan anne babalar ve evlatlar var Kazanan toplum var, kaybeden toplum var Kazanan mücahit var, kaybeden mücahit var Kazanan muhacir var, kaybeden muhacir var Bir ibtila, bir imtihan Değişmeye gelince, biz değişirsek, seyr-i suluk-i ruhanide değişen insanlar gibi değişmeliyiz Bizim için başka türlü değişme olmaz/olmamalı Bundan sonra ki her değişme bir adım daha ona yaklaşma şeklinde olmalı "Ben boynu tasmalı, onun azad kabul etmez kölesiyim" demeli Eğer insanın bir kıymeti varsa, buradadır zaten

Evet, zaman ahir zaman Zuhur eden de alamet Medet ya Rab!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com