|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aile, bakmanın, bilgisi, caizliği, islamda, muhatabeye |
![]() |
Muhatabeye Bakmanın Caizliği - İslamda Aile Bilgisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhatabeye Bakmanın Caizliği - İslamda Aile BilgisiMuhatabeye Bakmanın Caizliği - İslamda Aile Bilgisi Hakkında Muhatabeye Bakmanın Caizliği - İslamda Aile Bilgisi Muhatabeye Bakmanın Caizliği (16) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Ben Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in yanında idim ![]() −Ensardan bir kadınla evlendim diye Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e haber verdi ![]() −‘O kadına baktın mı?’ buyurdu ![]() −Hayır, bakmadım dedi ![]() −‘O halde git ona bak ![]() ![]() Müslim (1424/74) Humeydi (1172) Nesei (3246) İbni Hibban (4041) Said bin Mensur (523) Darekutni (3/253) Beyhaki (7/84) Ahmed (2/299) (17) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e bir adam geldi ve: −Ensar’dan bir kadınla evlendim dedi ![]() −‘O kadına baktın mı? Çünkü Ensar’ın gözlerinde bir şey vardır’ buyurdu ![]() −Evet, baktım dedi ![]() −‘O kadınla ne kadar mehir üzere evlendin?’ buyurdu ![]() −Dört ûkiyye gümüş üzerine evlendim dedi ![]() −‘Dört ûkiyye gümüş üzerine mi?’ Sanki gümüşü şu dağın yamacından yontup çıkarıyorsunuz! Yanımızda şimdi sana verecek bir şeyimiz yoktur ![]() ![]() −Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Abs oğulları cihetine bir seriyye gönderdi ve bu kimseyi de o seriyye içinde gönderdi dedi ![]() Müslim (1424/75) İbni Hibban (4094) Hâkim (2/177) Beyhaki (7/235) (18) Cabir bin Abdullah (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Her hangi biriniz bir kadına evlenmek için talip olduğu zaman eğer kadını nikâh etmeyi celb edici yerlerine bakabilirse ona baksın’ buyurdu ![]() −Ben bir kıza talip oldum, onu görmek için saklandım da onun beni evlenmeye davet eden yerine baktım ve onunla evlendim ![]() Ebu Davud (2082) Albani (1791-1792-İrva) (95-98-es-Sahiha) |
![]() |
![]() |
|