|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aile, ayıbını, bilgisi, caizliği, islamda, nikahta, söylemenin, tarafların |
![]() |
Nikâhta Tarafların Ayıbını Söylemenin Caizliği - İslamda Aile Bilgisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nikâhta Tarafların Ayıbını Söylemenin Caizliği - İslamda Aile BilgisiNikâhta Tarafların Ayıbını Söylemenin Caizliği - İslamda Aile Bilgisi Hakkında Nikâhta Tarafların Ayıbını Söylemenin Caizliği - İslamda Aile Bilgisi Nikâhta Tarafların Ayıbını Söylemenin Caizliği (19) Fatıma binti Kays (Radiyallahu Anha) şöyle tahdis etti: “Ebu Amr bin Hafs Fatıma’yı kesin olarak boşadı ![]() ![]() ![]() −Vallahi, senin bizim üzerimizde hiçbir hakkın yoktur dedi ![]() ![]() −‘Senin Ebu Amr üzerinde hiçbir hakkın yoktur’ buyurdu ![]() ![]() −‘Bu Ümmü Şüreyk ashabımın sıkça uğradıkları bir kadındır, dolayısıyla sen İddetini İbni Ümmü Mektum’un yanında geçir ![]() ![]() ![]() ![]() −Ben iddetimi tamamlayınca, Muaviye bin Ebi Sufyan ile Ebu Cehm’in benimle evlenmek istediklerini Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e söyledim ![]() −‘Ebu Cehm’e gelince, o omzundan değneği indirmeyen bir adamdır ![]() ![]() ![]() ![]() −‘Usame ile evlen’ buyurdu ![]() ![]() ![]() Müslim (1480/36) Ebu Avane (4139) Malik (2/580/67) Ebu Davud (2284) Nesei (3245) Tirmizi (1135) İbni Hibban (4252-4254) Abdurrezzak (12022) Ahmed (6/412) Albani (1804-İrva) |
![]() |
![]() |
|