Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bırakılır, sigara

Sigara Nasıl Bırakılır??

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sigara Nasıl Bırakılır??



Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak bazı yöntemler bulunuyor Hepsinden önce kendinize sigarayı tam olarak bırakmak için kesin bir bırakma günü belirlemeli ve bırakmayı gerçekten istemelisiniz işte O güne hazırlanmak için:[*]Sigara içmeye en istekli(yatkın) olduğunuz zamanları belirleyin Örneğin: stresli olduğunuzda sigara içmeye meyil edermisiniz? Gece arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda mı? Kahve içerken mi? Canınız sıkıldığında mı? Şöförlük yaparken mi?[*]Bu gibi riskli zamanlarınızı bir günlük tutarak belirleyiniz Her sigara içtiğinizde bunu gün saat ve o an ne yaptığınızla beraber kaydedin[*]Sigara içmeye yatkın olduğunuz o zamanlarda, sigara yerine başka neler yapabileceğinizi bulun Örneğin: Kahve içeceğinize çay için (tabiki sizde çay da sigara içme isteğini tetiklemiyorsa) Yada stresli olduğunuzda yürüyüşe çıkın Arabanızdan sigaraları ve küllükleri çıkarın ve oralara tuzlu bisküviler veya şekerler koyun Bir kamış(kalem de olabilir) kullanarak sigara içiyormuş gibi yapın[*]Tüm aile efradınız, arkadaşlarınız, mesai arkadaşlarınıza(kısacası etrafınızdaki ilişkide olduğunuz tüm insanlara) sigarayı ne zaman bırakmayı düşündüğünüzü söyleyin Onların bilmesi, size bir motive edici etken vede hatırlayıcı (uyarıcı) olmaları bakımından yardımcı olabilir[*]Bırakma tarihinizden önce, sigara kullanımınızı sigaranın sertliği (daha hafif; light) ve adet olarak azaltın Yinede tüm bunları sadece günlüğünüz güzel gözüksün diye yapmayın, bırakma tarihinizden az önce etrafınızdaki sigara kokan herşeyden kurtulun (kıyafetler, mobilyalar gibi)

Diğer maddeler bırakmanıza ve bunu sürdürmenize yardımcı olabilir:
  • Bir sigara bıraktırma programına katılın (bazı hastahaneler, dispanserler, özel kuruluşlar yada gönüllü hizmet veren guruplar)
  • Sağlık danışmanınızın görüşlerini alın, ve gerekirse size uygun olan bir ilaç (Bupropion, Zyban ya da Wellbutrin gibi) isteyin
  • Nikotin bantları, sakızları ve spreyleri hakkında bilgi alın
  • Hipnozla sigara bıraktırmma yöntemini deneyebilirsiniz (bazı kişilerde işe yarıyor)
  • Sigara içmeye elverişli yerlerde, durumlarda fazla kalmamaya çalışın
  • Sigara içme dürtülerini fiziksel egzersizler yaparak giderin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.