![]() |
Kurban Etini Yemeyin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Etini Yemeyin!Kurban etinin kesildikten sonra tüketilmemesini tavsiye eden uzmanlar etlerin buzdolabında 24 - 48 saat bekletildikten sonra yenilmesini önerdi ![]() ![]() Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Rabia Kaya 9 günlük bayram tatili süresince sağlıklı beslenmek için çeşitli önerilerde bulundu ![]() ![]() Kurbanlığın sakatat kısımlarının tüketilmemesini tavsiye eden Kaya şu önerilerde bulundu: "Özellikle 40 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar asla sakatat tüketmemelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇÖZÜLMÜŞ ETİ TEKRAK DONDURMAYIN Donmuş etleri buzdolabında çözdürdükten sonra pişirme işlemine tabi tutulması uyarısında bulunan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Açık havada veya kalorifer üstünde çözünen ette bakteri çoğalması ve besin zehirlenmesi yaşanacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirdiğiniz etli sebze ve etli kuru baklagil yemeklerine ekstra yağ koymayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAYRAM SABAHINA SU VE KAHVALTI İLE BAŞLAYIN Kaya bayram sabahı yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı: "Bayram sabahlarına 1-2 bardak su ve hafif bir kahvaltı ile başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ÇAY VE KAHVE YERİNE AYRAN SU İÇİN Bayram süresince koyu çay ve her türlü kahveden kaçınılmasını söyleyen Kaya bunun yerine su ayran ıhlamur rezine gibi bitki çaylarının içilmesini önerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|