![]() |
En Sağlıklı Kabuklu Yemiş Hangisidir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Sağlıklı Kabuklu Yemiş Hangisidir?![]() Antioksidanların vücudu hastalıklara karşı korumada etkili olduğu biliniyor ![]() Pennsylvania'daki Scranton Üniversitesi'nden araştırmacılar, kabuklu yemişler arasında en çok antioksidanın cevizde bulunduğunu açıkladı ![]() Diğer kabuklu yemişlerin de faydalı besin değerlerine sahip olduğunu söyleyen araştırmacılara göre, ceviz ise fıstık, badem ve şam fıstığından daha sağlıklı ![]() 'Az, düzenli ve kavurmadan tüketin' Araştırmayı yürüten doktor Joe Vinson, cevizdeki antioksidan miktarının diğer kabuklu yemişlerden ortalama iki kat daha fazla olduğunu, ayrıca daha yüksek kalite ve etkinlikte olduğunu söylüyor ![]() Araştırmaya 9 farklı tür kabuklu yemiş dahil edildi ![]() Cevizdeki antioksidanların E vitamininden 2 ila 15 kat daha kuvvetli olduğu da araştırmada tespit ediliyor ![]() Kabuklu yemişlerin protein, vitamin, mineral ve lif içerdiği biliniyor ![]() Daha önceki araştırmalar, düzenli olarak az miktarda kabuklu yemiş tüketmenin kalp rahatsızlığı ve bazı kanser türlerinin riskini azalttığını göstermişti ![]() Vinson, kabuklu yemişlerin kavrulmasının antioksidanların kalitesini düşürdüğünü de ekliyor, cevizin bu yönden kavrularak tüketilen yemişlere göre daha şanslı durumda olduğunu belirtiyor ![]() |
![]() |
![]() |
|