![]() |
Bir Faydası Daha Ortaya Çıktı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Faydası Daha Ortaya Çıktı![]() Çikolata yiyenlerin felç riskinin azaldığını gösteren araştırmaya için 37 bin İsveçli katıldı ![]() Yaklaşık 10 yıl süreyle, araştırmaya katılanların beslenme alışkanlıklarını inceleyen ve sağlık durumlarını gözlemleyen bilimadamları, yenen çikolata miktarına göre (en fazla haftada 63 gram) katılımcıları 4 gruba ayırdı ![]() "Neurology" dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, 63 gram çikolata yiyenlerin felç riskinin diğer gruptakilerden yüzde 17 az olduğu belirlendi ![]() İsveç'teki Karolinska Enstitüsü araştırmacılarından Profesör Susanna Larsson, çikolatanın felçle ilgili olumlu etkisinin içindeki flavonoid maddesiyle bağlantılı olabileceğini belirtti ![]() Antioksidan flavonoidlerin kalp-damar hastalıklarına karşı vücudu koruduğunu, pıhtılaşma ve iltihap giderici olduklarını vurgulayan Larsson, çikolatada bulunan bu maddelerin kötü kolesterole karşı savaşıyor ve tansiyonu düşürüyor olabileceğini ifade etti ![]() Bununla beraber, daha önce siyah çikolatanın kalp için yararlı olduğu öne sürülse de araştırmaya katılanların sütlü çikolatayı tercih ettiği de görüldü ![]() Araştırmacılardan Dr ![]() ![]() Walton, sonuçları desteklemek için konuyla ilgili başka araştırmaların yapılması gerektiğini belirterek, felçle mücadele için çikolatanın düzenli spor ya da sağlıklı beslenme biçimine alternatif görülmemesi gerektiğini ifade etti ![]() Bilimadamları, çikolatanın mutlaka ölçülü yenmesi gerektiğine de dikkati çekti ![]() |
![]() |
![]() |
|