![]() |
Alışveriş Bağımlısı Mısınız? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alışveriş Bağımlısı Mısınız?İşte kurtulmanın yolları ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarınızla olmak yerine alışverişe gidiyorsanız, hiç ihtiyacınız olmayan ürünleri satın alıyorsanız, paranız yokken bile alışveriş yapma isteğinizin önüne geçemiyorsanız, alışveriş bağımlısı olabilirsiniz! Nöroloji Uzmanı Dr ![]() ![]() Alışveriş bağımlısı kimdir? "Alışveriş; üzüntü, sıkıntı, yalnızlık gibi duyguların giderilmesi için yapılıyorsa bağımlılık söz konusu demektir ![]() ![]() Alışveriş bağımlılığı kişide ne tür sorunlara yol açabilir? "Alışveriş bağımlılığı; diğer bağımlılıklarda olduğu gibi, sorunu yaşayan kişiye ve yakınlarına ekonomik ve psikolojik açıdan çok zor zamanlar yaşatabilecek önemli bir sorundur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alışveriş bağımlılığı sadece kadınlarda mı görülür? "Alışveriş bağımlılığı kadınlarda daha sık görülmekle birlikte erkeklerde de yaşanmaktadır ![]() ![]() ![]() Depresyon mu? Alışveriş bağımlısı çoğunlukla rastgele alışveriş yapar ![]() ![]() ![]() Alışveriş bağımlılığının tedavi edilmesi Bağımlılığın temel ilkeleri, alışveriş bağımlılığı tedavisi için de geçerlidir ![]() ![]() ![]() *Böyle bir bağımlılığınız olduğunu düşünüyorsanız daha çok nakit para ile alışveriş yapmaya yönelin, böylelikle ödeyemeyeceğinizin üzerinde kredi harcamamış olursunuz ![]() *Bir alışveriş listesi yapın ve o listedekiler dışında bir şey almayın ![]() *Alışverişe yalnız çıkmamaya özen gösterin ![]() *Kendinizi kötü hissetiğiniz anlarda yürüyüşe çıkın veya egzersiz yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alışveriş Bağımlısı Mısınız? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alışveriş Bağımlısı Mısınız?"Alışveriş; üzüntü, sıkıntı, yalnızlık gibi duyguların giderilmesi için yapılıyorsa bağımlılık söz konusu demektir Bu tarife göre değilim hiç ihtiyacınız olmayan ürünleri satın alıyorsanız Ama bazen bunu yapıyorum ![]() paranız yokken bile alışveriş yapma isteği Ama bunu hiç bir zaman yapmam ![]() Şimdi sana sesleniyorum Mercimek bu verilere göre ben alışveriş bağımlısımıyım yoksa değilmiyim ![]() |
![]() |
![]() |
|