![]() |
~~ Çorbalar ~~ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ~~ Çorbalar ~~TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI ![]() Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 patates 2 kabak 2 havuç 1 çay bardağı bezelye 1-1,5lt kaynamış su tuz 1 bardak süt 2 yumurtanın sarısı Hazırlanması: Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın ![]() Tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin ![]() ![]() Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
~~ Çorbalar ~~ |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ~~ Çorbalar ~~PATATES VE MISIR ÇORBASI ![]() Malzemeler 1 yemek kaşığı zeytinyağı 30gr margarin (ben tereyağı kullandım) 4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış 1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış 2 yemek kaşığı un 1lt (4 sb) tavuk suyu 8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış 200gr konserve mısır 2 yumurtanın sarısı 1 sb yoğurt (ben ayran kullandım) maydanoz Hazırlanması: Yağları bir tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin ![]() ![]() Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
~~ Çorbalar ~~ |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ~~ Çorbalar ~~MAHLUTA ÇORBASI ![]() Malzemeler: 2 kuru soğan, doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1,75 litre tavuk suyu* 200gr kırmızı mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış 100gr pirinç, ayıklanmış ve yıkanmış karabiber 2 tatlı kaşığı toz kişniş tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 2 limon *yazar 2 tavuk bulyon kullanarak yapmayı önermiş, dilerseniz kendi yaptığınız tavuk suyunu bir miktar su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz ![]() Hazırlanması: Soğanları yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın ![]() ![]() Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin ![]() Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin ![]() Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
~~ Çorbalar ~~ |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ~~ Çorbalar ~~DOMATES ÇORBASI ![]() Malzemeler: 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 5 adet rendelenmiş domates 5 su bardağı su 2 yemek kaşığı süt tuz Hazırlanması: 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun ![]() 1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin ![]() ![]() Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin ![]() ![]() Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin ![]() İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
~~ Çorbalar ~~ |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ~~ Çorbalar ~~LEBENİYE ÇORBASI Malzemeler: Köfte için: * 250gr kıyma * 1 kuru soğan, rendelenmiş * tuz * karabiber Köfteleri kızartmak için: * 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Çorba için: * 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut * yarım su bardağı pirinç * yarım kg yoğurt * 1 yumurta * 1 yemek kaşığı un, silme Üzeri için: * 2 yemek kaşığı tereyağı * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|